van der Horst

Valencia: Podium voor Stienes Longin en Nicolas Saelens

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Bij de tweede wedstrijd van de GT2 European Series in Valencia waren het Stefan Rosina en Filip Sladecka die met de True Racing KTM richting winst reden. Nochtans was het de PK Carsport Audi van Stienes Longin en Nicolas Saelens die op weg was naar de zege, maar een fout in de laatste twee minuten zorgde ervoor dat de tweede plaats het hoogst haalbare werd. Ook Bert Longin en Peter Guelinckx kenden pech in de slotfase.
KTM True Racing - KTM X-Bow GT2 Concept
KTM True Racing - KTM X-Bow GT2 Concept
Van bij de start was het de High Class Racing Brabham van Anders Fjordbach die de leiding nam, voor beide PK Carsport Audi's, alleen was Longin junior niet van plan om de Deen ver te laten wegrijden. De Brabham bleef na de pitstops ook vooraan, maar verloor de koppositie door een drive through voor een te korte pitstop en zo nam Saelens de leiding over. Ondertussen was de KTM van Sladecka op jacht naar de top vanaf een tweede plaats, totdat Saelens een foutje maakte in de laatste twee minuten en de KTM zo onverwacht richting winst reed. De West-Vlaming herpakte zich en eindigde toch nog sterk als tweede.

In de strijd om de derde plaats was Guelinckx verwikkeld met nog twee Audi's, maar een tik in de voorlaatste ronde zorgde ervoor dat de Limburger spinde en uiteindelijk pas als zesde over de meet kwam. In de Am-klasse was het wederom Henry Hassid die met zijn LP Racing Audi de winst pakte en zo ook de titel in de klasse binnenhaalde. Dat terwijl in de Pro-Am de beslissing pas valt tijdens de finale in oktober, op het circuit van Le Castellet.

Foto's: GT2 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 18 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons