Valencia: Podium voor Marc Goossens, gedeelde derde plaats met Anthony Kumpen in tussenstand

Marc Goossens - CAAL Racing
Voor zijn fulltime terugkeer naar de NASCAR Whelen Euro Series, zijn laatste volledige seizoen dateert van 2017, kan Anthony Kumpen (PK Carsport) tevreden terugblikken op de openingsmanche die doorging op het Circuit Ricardo Tormo. Kumpen eindigde tweemaal in de top tien, als zevende in de eerste race en als vierde in de tweede race. In de puntenstand bezet onze landgenoot de derde plaats, ex-aeqo met Marc Goossens (CAAL Racing), die als achtste finishte in de eerste wedstrijd en pakte een podiumplaats in race 2.
Anthony Kumpen
De eerste race van de EuroNASCAR Pro in Valencia werd gewonnen door regerend EuroNASCAR 2 kampioen Liam Hezemans (Hendriks Motorsport). De Nederland domineerde in die race en reed van start tot finish aan de leiding. Vladimiros Tziortzis (Academy / Alex Caffi Motorsport) en Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) vochten het onder elkaar uit om de tweede plaats die uiteindelijk naar de Cyprioot ging. Vittorio Ghirelli (Bleekemolen Racing) en Sebastiaan Bleekemolen (Bleekemolen Racing) maakten de top vijf vol. Kumpen kende enkele technische problemen met de wagen en kwam als zevende over de lijn achter Lucas Lassere(Speedhouse), voor Marc Goossens.

Anthony Kumpen - PK Carsport
In de tweede race vocht Hezemans met Ercoli om de eerste plaats, maar de Nederlander verslikte zich bij een inhaalpoging en raakte de wagen van de Italiaan. Voor Hezemans was de race over, Ercoli viel ver terug na een bandenwissel. Lucas Lassere won verrassend de race voor Martin Doubek (Hendriks Motorsport). Een strijdlustige Marc Goossens pakte de derde plaats en hield een sterk teruggekeerde Anthony Kumpen achter zich. Frederic Gabillon (Speedhouse) maakte de top vijf vol.

Vladimiros Tziortzis won dan weer beide wedstrijden in de EuroNASCAR 2. De volgende manche vindt plaats op het circuit van Brands Hatch op 17 en 18 juni.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op maandag 8 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.