van der Horst

Valencia: Poles voor McLaren en Mercedes

Toksport WRT - Mercedes-AMG GT3
Toksport WRT - Mercedes-AMG GT3
Deze namiddag werden in Valencia de kwalificaties afgewerkt voor de twee laatste GTWCE Sprint Cup-wedstrijden van het seizoen. Ben Barnicoat zette de Jota McLaren #38 op pole voor race 1, terwijl voor de tweede wedstrijd Mercedes aan de haal ging met de gehele top vier. Maro Engel was voor Toksport (#6) de beste, voor de beide AKKA ASP-wagens van respectievelijk Jules Gounon (#89) en Jim Pla (#87). Luca Stolz, de teamgenoot van Engel, verzekerde zich ietsje eerder op de dag ook al van de tweede startplaats voor race 1.
Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Charles Weerts was in Q1 de snelste Belg, hij reed de achtste tijd in de WRT Audi #32 en deed daarmee twee plaatsen beter dan Ulysse De Pauw (CMR Bentley #107). Adrien De Leener, die terug is na zijn onfortuinlijke crash in Misano begin juli, reed de 19e tijd in de Dinamic Porsche #54. Ook Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) werkte Q1 af en start in race 1 morgen als 21e. Weerts' teamgenoot Dries Vanthoor was de enige Belg in Q2, de nieuwe Sprint Cup-kampioen reed de dertiende tijd.

Foto's: Georges De Coster & SRODit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 25 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons