van der Horst

Valencia: Polesitter Kumpen pakt eerste seizoenszege

Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS
Pole en vervolgens ook een eerste overwinning, Anthony Kumpen kon zich geen beter seizoensbegin voorstellen na de stukke motor enkele dagen geleden. De voormalig NASCAR Whelen Euro Series-kampioen verloor bij de start de leiding in de race aan Borja Garcia, maar kon ongeveer halfweg wedstrijd opnieuw de koppositie veroveren. Frederic Gabillon bleef de ganse wedstrijd druk zetten op de Hasselaar en ging eveneens voorbij aan de Spanjaard om uiteindelijk als tweede te eindigen.
  • LTF
Anthony Kumpen realiseerde tevens de tweedesnelste ronde in de zestien ronden durende race, terwijl Bert Longin een degelijke wedstrijd reed en als zevende eindigde, profiterend van foutjes bij zijn concurrenten. Marc Goossens bëeindigde zijn eerste race als negende. PK Carsport NASCAR XFINITY-rijder Brandon Gdovic leek als tiende af te kloppen, maar viel in de laatste ronde terug in het veld met een niet-werkende bougie in zijn Windstax Chevrolet SS. Eric De Doncker sloot af als twaalfde, terwijl Jerry De Weerdt als negentiende over de streep kwam nadat hij af te rekenen kreeg met een kapot schakelmechanisme.

De tweede race in Elite 1 wordt morgen verreden, om 14:30, terwijl de Elite 2-rijders vanmiddag om 17:30 aan de start komen voor hun eerste wedstrijd van het weekend. Gezien zijn tweede chrono, start Kumpen voor de tweede race morgen mee op de eerste rij, naast poleman Alon Day.

--- Uitslag Race 1 Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series - Valencia 2016 (pdf) --

Update: Eerder vermeldden we foutief dat Kumpen de snelste chrono in de race geklokt had. Na afloop van de wedstrijd bleek deze eer te gaan naar Alon Day. Dit werd aangepast in de tekst.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 23 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons