van der Horst

Valencia: Porsche boven tijdens de laatste vrije training

André Lotterer - Porsche Formula E Team
André Lotterer - Porsche Formula E Team
Na de zware namiddag die veel racers gisteren hadden tijdens de race, stond er een derde en laatste vrije training op het programma in Valencia. Opvallend was dat beide Porsche's bovenaan de tabellen stonden. André Lotterer was een minimale fractie sneller dan teamgenoot Pascal Wehrlein, en daarachter kon Sam Bird in zijn Jaguar niet dichter komen dan op vier tienden van de Porsches.
  • Powercars
De sessie moest even worden stilgelegd nadat Edoardo Mortara zijn Venturi in de grindbak spinde. Gelukkig voor de Zwitser had hij geen schade opgelopen aan zijn wagen, waardoor de marshalls zo vriendelijk waren om hem terug op het circuit te zetten in plaats van achter de muur. Zo kon Mortara terug naar de pits rijden en ook zijn weg vervolgen voor de resterende tijd van de sessie. Terwijl Porsche ineens met een serieuze voorsprong de sessie afsloot, viel het op dat beide DS Techeetahs niet verder kwamen dan de achterste gelederen van het veld. Al konden een groot aantal hun tijd niet verbeteren in hun snelle ronde.

Beide Mercedessen van Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries eindigden in de top tien. Hoewel zij gisteren de grote winnaars waren in de kwalificaties - op de straf van Vandoorne na - en de race, is er geen zekerheid vandaag dat zij dit kunstje zullen overdoen. Gezien de baan nog nat is en de zon er wat door begint te komen in Valencia, zullen de laatste groepen in kwalificaties een beter vooruitzicht hebben voor een goede startplaats met een opdrogende baan. Al is niets onmogelijk. Dat bewees Vandoorne gisteren tijdens de race. De kwalificaties starten om 11 uur met aansluitend de Superpole.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 25 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia 2.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons