Valencia: Race 1 opnieuw voor Marciello en Boguslavskiy (Mercedes)

Raffaele Marciello & Timur Boguslavskiy
Twee weken geleden wonnen Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy (Akkodis Mercedes #88) nog de tweede GT World Challenge Europe-wedstrijd in Hockenheim en vanmiddag ging het duo op dit elan verder in Valencia. Ze verstevigen zo hun leidersplaats in het kampioenschap. Albert Costa (Emil Frey Racing Ferrari #69) naderde elke ronde op Boguslavskiy maar kwam tijd tekort om een aanval te plaatsen. Hij werd samen met Thierry Vermeulen tweede, de laatste podiumtrede was voor Mattia Drudi en Ricardo Feller (Tresor Orange 1 Audi #40).
Het podium in Gold, met de zege voor Gilles Magnus en Finlay Hutchison (Comtoyou)
Enkele Belgische teams vielen net buiten het podium, de Comtoyou Racing Audi #11 van Christopher Haase en Lucas Légeret werd derde, voor de WRT BMW #32 van Charles Weerts en Dries Vanthoor en nog een Comtoyou Audi, de #12 van Frédéric Vervisch en Nicolas Baert. Het team van Jean-Michel Baert wist wel de Gold-klasse winnend af te sluiten met Gilles Magnus en Finlay Hutchison (#21 - 14e algemeen). De achtste plaats was voor de WRT BMW #46 van Maxime Martin en Valentino Rossi.

Foto's: SRO - Patrick Hecq

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 16 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.