van der Horst

Valencia: Racing Engineering primus bij de vrije trainingen in zowel Elite 1 als Elite 2

Racing Engineering - Ford Mustang
Racing Engineering - Ford Mustang
Op het Circuit Ricardo Tormo te Valencia werden vrijdag de vrije trainingen afgewerkt voor de openingsmanche van het NASCAR Whelen Euro Series seizoen. Racing Engineering kwam voor zijn debuut in de serie sterk voor de dag en liet zowel in Elite 1 als Elite twee de snelste tijd optekenen. Drievoudig kampioen Ander Vilarino (#48 Racing Engineering Ford Mustang) was de snelste in de Elite 1 klasse en Myatt Snider deed hem dat na op dezelfde wagen in Elite 2.
Racing Engineering - Ford Mustang
Racing Engineering - Ford Mustang
In Elite 1 was het Vilarino die op het einde van de dag bovenaan de tabellen prijkte met een ronde in 1:40.629, daarmee was hij 0.268 seconde sneller dan regerend kampioen Alon Day (#54 CAAL Racing Chevrolet SS). Loris Hezemans (#50 Hendriks Motorsport Ford Mustang) reed de derde tijd en ging de twee PK Carsport rijders Nicolò Rocca en Stienes Longin vooraf. Alex Sedgwick reed de #90 Braxx Racing Chevrolet Camaro naar een mooie zesde tijd. Marc Goossens (de #78 Braxx Racing Chevrolet Camaro) en Eric De Doncker (#98 Motorsport 98 Ford Mustang) vonden we terug buiten de top tien.

Bert Longin
Bert Longin
In de Elite 2 was het rookie Myatt Snider die in dezelfde wagen als Vilarino de snelste chrono neerzette in 1:42.079. Bert Longin (#11 PK Carsport Chevrolet Camaro) reed de tweede tijd en moest slechts 0.497 seconden toegeven aan de Amerikaan. Florian Venturi (#32 Go Fas Racing Chevrolet Camaro) was derde snelste voor Giorgio Maggi (#50 Hendriks Motorsport Ford Mustang) en een sterk presterende Eric De Doncker (#98 Motorsport 98 Ford Mustang). Andre Castro reed met de tweede PK Carsport Chevrolet Camaro de zesde tijd.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 12 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons