van der Horst

Valencia: Sensationele nieuwe zege van Weerts en Vanthoor

Dries Vanthoor & Charles Weerts
Dries Vanthoor & Charles Weerts
De laatste wedstrijd van het GTWCE Sprint-seizoen vandaag in Valencia was meteen ook de eerste (en dus ook enige) regenrace. Dankzij de opdrogende baan draaide deze dan ook uit op een superspannende laatste ronde. Iedereen vroeg zich daarin af of Aurélien Panis (Saintéloc Racing Audi #25) leider Timur Boguslavskiy (Akkodis ASP Mercedes #89) nog kon passeren, en opeens verscheen daar uit het niets kersvers kampioen Charles Weerts (WRT Audi #32) die beide tenoren nog klopte.
  • Skylimit Events
Akkodis ASP - Mercedes-AMG GT3 Evo
Akkodis ASP - Mercedes-AMG GT3 Evo
Even terug naar de start op een natte baan. Raffaele Marciello, de teamgenoot van Boguslavskiy, reed weg van de rest van het veld en bouwde een mooie voorsprong uit. Bij WRT nam men een strategische gok door Weerts, die halverwege het stuur overnam van Dries Vanthoor, de baan op te sturen met slicks. Die leek verkeerd uit te draaien en alle ogen waren gericht op Panis, die het gat met de leidende Mercedes elke ronde kleiner maakte. De Mercedes had duidelijk last om de regenbanden te doen werken op een almaar meer opdrogende baan. In de twee laatste rondes hield Boguslavskiy dan ook krampachtig de deur dicht voor Panis, de leiders verloren zo wat tijd en zagen op luttele kilometers van de meet Weerts opeens voorbij komen op de op dat moment dominante slick-banden.

Bij WRT was de vreugde zo mogelijk nog groter dan toen Vanthoor en Weerts gisteren de Sprint-titel op zak staken. Marciello kon zich, na het terugvallen van P1 naar P3 in de allerlaatste ronde, troosten met de algemene rijderstitel (Sprint en Endurance gecombineerd), met de seizoensfinale van Endurance in Barcelona nog in het vooruitzicht.

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Net als Panis kon Gilles Magnus, die de tweede Saintéloc Audi deelt met Nicolas Baert, zich opwerken in het tweede gedeelte van de wedstrijd en zo naar P9 rijden. Adrien de Leener zag een goed resultaat in rook opgaan na een spin bij het opgaan van het rechte stuk, hij bracht de Dinamic Porsche #54 binnen als 14e. Drie plaatsen verder zagen we Ulysse De Pauw (AF Corse Ferrari #53), die na zijn zege van gisteren vandaag een mindere dag had. Teamgenoot Louis Machiels (#52) werd 24e terwijl Frédéric Vervisch en Valentino Rossi de finish niet zagen. Onze landgenoot nam de openingsstint voor zijn rekening maar Rossi diende na de pitstop de WRT Audi #46 al vrij snel in de box te parkeren met een technisch probleem.

Foto's: SRO & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 18 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons