van der Horst

Valencia: Stienes Longin zet PK Carsport Audi op eerste startlijn voor race 2

Stienes Longin/Nicolas Saelens - PK Carsport Audi R8 LMS GT2
Stienes Longin/Nicolas Saelens - PK Carsport Audi R8 LMS GT2
In Valencia vindt de voorlaatste manche voor de GT2 European Series plaats. Zondag staan er twee races op het programma waarvoor de kwalificaties op vrijdag werden afgewerkt. PK Carsport tekent present met de twee Audi’s R8 LMS GT2. De wagen #11 van Stienes Longin en Nicolas Saelens, die het Pro-Am klassement aanvoert, wist zich tweemaal in de top drie te kwalificeren.
LP Racing - Audi R8 LMS GT2
LP Racing - Audi R8 LMS GT2
In de eerste kwalificatie nam Nicolas Saelens het stuur van de PK Carsport Audi met het nummer 11. Hij klokte de derde chrono in 1:35.580 achter Elia Erhart (LP Racing Audi R8 LMS GT2 - 1:35.174) en Filip Sladecka (True Racing by Reiter Engineering KTM X-BOW). Peter Guelinckx zat achter het stuur van de tweede PK Carsport Audi en reed de zesde tijd achter de tweede LP Racing Audi van Stefano Costantini.

Brabham Automotive Factory Racing - Brabham BT63
Brabham Automotive Factory Racing - Brabham BT63
De tweede kwalificatiesessie was voorbehouden aan de Pro rijders. Stienes Longin lag lang in strijd met Stefan Rosina (True Racing by Reiter Engineering KTM X-BOW) om de pole en net toen die definitief naar de Belg leek te gaan reed Anders Fjordbach (Brabham Automotive Factory Racing Brabham BT63) een supersnelle ronde in 1:34..35, een tijd die niemand nog kon verbeteren. Stienes Longin sloot de sessie dus af met de tweede chrono voor Rosina en Michael Vergers (High Class Racing Audi R8 LMS GT2). Bert Longin klokte de vijfde chrono in de tweede PK Carsport Audi.

Foto's: GT2 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 16 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons