van der Horst

Valencia: Stoffel Vandoorne: "Voel me zeer positief richting Santiago"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De testdagen in de Formule E zitten er op, maar afsluiten werd er gedaan met een persconferentie waar ook Stoffel Vandoorne present tekende. De Rumbekenaar blikte terug op de laatste vier dagen testen, maar kijkt ook vooruit richting de start van het seizoen in 2021. Natuurlijk ontsnapte Vandoorne ook niet aan de vraag die iedereen zich momenteel stelt: rijdt de Mercedes-piloot in Bahrein of niet?
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne: "De testdagen verliepen vrij goed voor ons. Al stonden we niet constant bovenaan, toch hebben we onze programma's kunnen afwerken en ons kunnen focussen op procedures en het operationele. We hebben veel geleerd de laatste dagen en ik voel me zeer positief over de wagen richting Santiago. Door de lockdown konden we het afgelopen seizoen de data beter analyseren en zo stonden we sterker aan de start in Berlijn. De overwinning daar bracht meer vertrouwen in het team na een paar lastige races en we willen verdergaan op dat elan. Wat de nieuwe krachtbron betreft, hebben we nog geen grote problemen gekend tot nu toe in vergelijking met vorig jaar. We beschikken ook over meer kennis dan toen en we kijken nog meer naar details, afwachten hoe het uitdraait."

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Vanwege het plotse uitvallen van Lewis Hamilton in de Formule 1 en het feit dat Vandoorne's naam circuleert als één van de rijders om de zevenvoudige wereldkampioen te vervangen, bleef de vraag ook niet uit: rijdt hij dit weekend of niet? "Ik vertrek morgenvroeg althans zeker richting Bahrein, maar op dit moment weet ik niet wat er gaat gebeuren. Ik weet dat ik een kanshebber ben, maar ik weet nog niet meer dan dat. Ze hebben mij deze ochtend voor het eerst gecontacteerd met het nieuws van Lewis een uur voor de publieke bekendmaking, maar daarna was het gewoon wachten voor mij. Veel tijd om me daarop te concentreren had ik echter niet gezien ik eerst de laatste Formule E testdag nog moest afwerken. We zullen zien."

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 1 december 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons