van der Horst

Valencia: twee nieuwe podiumplaatsen voor Gilles Stadsbader

Gilles Stadsbader/Mattia Michelotto - VSR
Gilles Stadsbader/Mattia Michelotto - VSR
De Lamborghini Super Trofeo was verleden weekend te gast in Valencia waar opnieuw twee wedstrijden afgewerkt werden. Onze landgenoot Gilles Stadsbader (VSR) samen met zijn teamgenoot Mattia Michelotto eindigden tweemaal op het podium. In de eerste race werden ze derde terwijl ze in de tweede race op weg waren naar de zege tot een klein foutje van Stadsbader leidde tot een verlies van één plaats, ze werden dus tweede. De zeges waren respectievelijk voor Brendon Leitch (Leipert Motorsport) en Sebastian Balthasar/Marzio Moretti (Oregon Team).
  • LTF
Amaury Bonduel (BDR Compétition by Group PROM) mocht tweemaal van op de pole starten, maar hij kon die in beide races niet verzilveren. Al snel verloot hij enkele plaatsen in zowel de eerste als de tweede wedstrijd om respectievelijk als zevende en vijfde te finishen. Ugo de Wilde (Iron Lynx) en Rodrigo Testa sloten de eerste race af op de vierde plaats en werden zesde in de tweede.

Elie Dubelly/Karim Ojjeh - Boutsen VDS
Elie Dubelly/Karim Ojjeh - Boutsen VDS
Elie Dubelly en Karim Ojjeh bezorgden Boutsen VDS een zege in de Am klasse in de tweede race nadat ze als vierde finishten in de eerste race. Pechvogels waren Renaud Kuppens (Boutsen VDS) en Pierre Feligioni, die na een opgave in de eerste race op weg waren naar een felbevochten zege in de tweede race tot ze geramd werden door een tegenstander die de controle over zijn wagen was kwijt geraakt. Nigel Bailly (CMR) moest tweemaal de strijd staken, eerst na een panne en in de tweede race na een aanrijding van zijn teamgenoot met een tegenstander. Serge Doms (BDR Competition by Group PROM) werd respectievelijk zesde en vierde in de Lambo Cup.

Foto's: Niels Vaeck & Boutsen VDS
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op donderdag 21 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons