van der Horst

Valencia: Ulysse De Pauw zet Ferrari op pole

AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
Verrassing in Valencia, onze landgenoot Ulysse De Pauw reed in de kwalificatie de snelste tijd en zette de AF Corse Ferrari 488 GT3 Evo #53 op pole voor de eerste race van de GT World Challenge Europe Sprint Cup van dit weekend. Een andere landgenoot Charles Weerts klokte de tweede tijd met de Team WRT Audi die hij deelt met Dries Vanthoor.
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Met een ronde in 1:30.467 zette Ulysse De Pauw de Ferrari #53 die uitkomt in de Silver Cup op pole. Daarmee was hij 0.152 seconde sneller dan Charles Weerts in de Team WRT Audi #32. Voor Vanthoor en Weerts een goede zaak gezien hun rivaal voor de titel de Akkodis ASP Mercedes-AMG GT3 Evo van Timur Boguslavskiy en Raffaele Marciello niet verder kwam dan de zestiende tijd.


Nicolas Baert & Gilles Magnus
Nicolas Baert & Gilles Magnus
Op de tweede startlijn krijgen we twee Audi’s met het Tresor by Car Collection exemplaar bestuurd door Simon Gachet  voor het exemplaar van Attempto Racing met Pieter Schothorst aan het stuur. Jim Pla (Akkodis ASP) zette de eerste Mercedes-AMG op plaats vijf. Een mooie prestatie was er ook van Gilles Magnus, die de Saintéloc Junior Team Audi R8 LMS GT3 Evo II die hij deelt met Nicolas Baert naar de zesde startpositie reed. Valentino Rossi mocht de Team WRT Audi met het nummer 46 kwalificeren, hij reed de twaalfde tijd. Verder kregen we nog Adrien De Leener (Dinamic Motorsport Porsche 911 GT3-R) op de negentiende plaats en Louis Machiels (AF Corse Ferrari 488 GT3 Evo) op de vijfentwintigste plaats.

Foto's: Fanatec GT World Challenge Europe
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 17 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons