van der Horst

Valencia: Vanthoor/Weerts voor de derde maal op rij Sprint kampioen – zege voor De Pauw

Dries Vanthoor & Charles Weerts
Dries Vanthoor & Charles Weerts
Dries Vanthoor en Charles Weerts (Team WRT Audi R8 LMS GT3 Evo II) hadden genoeg aan een derde plaats in de eerste sprintrace in Valencia om voor de derde keer op rij de titel te pakken in de GT World Challenge Europe Sprint Cup. Ulysse de Pauw en Pierre-Alexandre Jean (AF Corse Ferrari 488 GT3 Evo) wonnen de 60 minuten durende sprintrace.
Ulysse de Pauw/Pierre-Alexandre Jean - AF Corse Ferrari 488 GT3 Evo
Ulysse de Pauw/Pierre-Alexandre Jean - AF Corse Ferrari 488 GT3 Evo
Bij de start verloor Weerts, die als derde was gestart, een plaats aan de Tresor by Car Collection Audi van Simon Gachet terwijl De Pauw vooraan weg reed. Maar een safety car periode al vroeg in de race bracht de wagens terug samen, maar Weerts nam geen risico een bleef achter de Audi van Gachet. Na de pitstops kwamen de Audi’s wat dichter bij de Ferrari maar Pierre-Alexandre Jean hield stand en won de race voor beide Audi’s. De Pauw en Jean zijn nu ook al zeker van de titel in de Silver Cup.

Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Team WRT pakte ook de vierde plaats algemeen en tweede in de Silver Cup met de Audi van Benjamin Goethe en Thomas Neubauer. Pieter Schothorst en Dennis Marschall (Attempto Racing Audi R8 LMS GT3 Evo II) maakten de top vijf vol. Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy (Akkodis ASP Mercedes-AMG) vertrokken ver op de grid na een slechte kwalificatie en een gridpenalty, zij klommen nog op tot de zevende plaats maar dat was onvoldoende om voor de titel te gaan. Frédéric Vervisch/Valentino Rossi (Team WRT Audi R8 LMS GT3 Evo II) eindigden net buiten de top tien. Nicolas Baert en Gilles Magnus (Saintéloc Junior Team Audi) finishten als veertiende.

Foto's: Fanatec GT World Challenge Europe
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 17 september 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons