van der Horst

Valencia: Wederom Maximilian Günther - Jake Hughes wint testrace

Maximilian Günther - Maserati MSG Racing
Maximilian Günther - Maserati MSG Racing
Tijdens de tweede dag van de preseason-testen voor de formule E in Valencia was het wederom Maximilian Günther die de snelste tijd van de dag reed. De Maserati MSG Racing-piloot zette in de namiddag een tijd op de tabellen die een halve tel sneller was dan die van gisteren, al was dit nu in kwalificatiemodus. Deze was overigens ook ingesteld voor de testrace, waar de Duitser Stoffel Vandoorne (DS Penske) versloeg voor de pole. De testrace zelf werd gewonnen door rookie Jake Hughes (McLaren)
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Stoffel Vandoorne - DS Penske
De kwalificaties verliepen wel niet volgens de procedure zoals die sinds vorig seizoen gehanteerd werd, want zo kwamen de 22 wagens tegelijk op de baan in plaats van de gebruikelijke split tussen de groepen. Van daaruit werden wel de duels afgewerkt en kregen we een gevecht om de pole tussen Günther en Vandoorne, waarbij de Duitser net iets beter was. Eens de testrace op gang getrokken werd, overigens met de grid die opgemaakt werd door wie er als eerste uit de pits reed, kregen we ook de nodige problemen.

Jake Hughes
Jake Hughes
Zo geraakte Sergio Sette Camara (NIO 333) niet weg van de startlijn, terwijl Nick Cassidy (Envision Racing), Dan Ticktum (NIO 333) en André Lotterer (Andretti Porsche) de pits moesten opzoeken. Daarnaast waren er ook een aantal rijders die nog voor de race beëindigd was al de pits opzochten. Daar behoorde ook Robin Frijns (ABT CUPRA) toe, al moest hij zijn wagen parkeren vanwege een te hoge temperatuur van zijn batterij. Uiteindelijk werd de race gewonnen door rookie Hughes met zijn McLaren, voor Günther. Derde eindigde René Rast (McLaren), voor Jean-Éric Vergne (DS Penske) en Pascal Wehrlein (Porsche). Vandoorne finishte op de achtste plek.

Foto's: Formula E - NEOM McLaren FE



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons