van der Horst

Valencia: Zege en derde plaats voor PK Carsport in race 1

Nicolas Saelens/Stienes Longin - PK Carsport Audi RS8 LMS GT2
Nicolas Saelens/Stienes Longin - PK Carsport Audi RS8 LMS GT2
De eerste race voor de GT2 European Series in Valencia verliep zo goed als perfect voor PK Carsport. Nicolas Saelens en Stienes Longin pakten met hun Audi RS8 LMS GT2 de zege terwijl Peter Guelinckx/Bert Longin als derde over de finishlijn kwamen. Stienes Longin en Nicolas Saelens nemen tevens de leiding in de puntenstand van de Pro-Am klasse.
Elia Erhart (LP Racing Audi R8 LMS GT2) nam de beste start met in zijn spoor  Filip Sladecka (True Racing by Reiter Engineering KTM X-BOW) en Nicolas Saelens (PK Carsport Audi R8 LMS GT2). Die volgorde veranderde niet tot aan de pitstops. Ondertussen zette Peter Guelinckx (PK Carsport Audi R8 LMS GT2) de Brabham BT63 van Kevin Weeda onder druk voor plaats vijf. Guelinckx geraakte er voorbij maar maakte een foutje en de wagen slipte weg waarbij hij twee plaatsen verloor.

Henry Hassid - LP Racing Audi R8 LMS GT2
Henry Hassid - LP Racing Audi R8 LMS GT2
De PK Carsport Audi #11 pitte al vroeg zodat Stienes Longin een maximale rijtijd kreeg om plaatsen goed te maken, wat ook lukte want al snel ging Longin Jr. voorbij Michael Doppelmayr en pakte de leiding. Ook Rosina (True Racing by Reiter Engineering KTM X-BOW) en Luca Pirri (LP Racing Audi RS8 LMS GT2) gingen voorbij aan Doppelmayr. Maar Rosina kreeg een drive-through penalty en viel terug in het klassement. Longin Jr. werd niet meer bedreigd en won voor Pirri en Bert Longin, die Rosina voor bleef. Henry Hassid (LP Racing Audi R8 LMS GT2) pakte de vijfde plaats en verzekerde zich alzo zo goed als zeker van de Am titel.

Foto's: Fanatec GT2 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 17 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons