van der Horst

Valencia: Zege voor Dries Vanthoor en Charles Weerts

Team WRT - BMW M6 GT3
Team WRT - BMW M6 GT3
Dries Vanthoor en Charles Weerts (Team WRT BMW M6 GT3) hebben in Valencia hun eerste zege van het jaar in de GT World Challenge Europe Sprint Cup behaald. Dankzij die zege zijn onze twee landgenoten nog in de running voor de titel. Comtoyou Racing pakte met de #11 Audi van Haase en Légeret net naast het podium en ook Vervisch en Baert eindigden nog net in de top tien. Boutsen VDS Racing werden tweede in de Gold Cup met de Audi #9 van Panis/di Folco.
  • Dreamdrive
Podium race 2 Valencia
Podium race 2 Valencia
De zege van Vanthoor en Weerts komt grotendeels toe aan het team in de pits dat na een goede strategie een perfecte pitstop afwerkte. De Team WRT was pas als dertiende gestart, maar een vroege pitstop en een snelle wissel brachten de BMW als leider terug de piste op. Een plaats die onze landgenoten niet meer zouden afstaan. Minder geluk was er voor de tweede BMW van Team WRT, Maxime Martin raakte na de start betrokken bij een aanrijding en zou later zijn wagen aan de kant moeten zetten met een oververhitte motor.

Race 2 Valencia
Race 2 Valencia
Het begin van de race kende na een safety car periode na een crash in de eerste ronde ook nog een FCY na de sortie van een Porsche. De strategie in deze fase van de wedstrijd speelde dus een belangrijke rol en daar was Team WRT weer meester in. Feller/Drudi (Tresor Orange 1 Audi R8 LMS GT3 EVOII) en Vermeulen/Costa (Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3) vervolledigden het podium. De Comtoyou Racing Audi van Haase/Légeret pakte de vierde plaats terwijl de Trésor Attempto Racing Audi R8 LMS GT3 EVOII van Aka/Patrese de top vijf vol maakte en eerste was in de Silver Cup. Marciello/BogusIavskiy (AKKODIS ASP Mercedes-AMG), de leiders in de tussenstand werden pas achtste. Magnus/Hutchinson (Comtoyou Racing Audi R8 LMS GT3 EVOII) kwamen als veertiende over de streep en werden derde in de Gold Cup.

Foto's: Fanatec GT World Challenge Europe
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe op maandag 18 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons