van der Horst

Valentino Rossi beoogt etmaalraces in Le Mans en Nürburgring

Valentino Rossi
Valentino Rossi
Valentino Rossi stond op zaterdag de pers te woord in het kader van de openingswedstrijd van de GT World Challenge Europe Sprint Cup in Brands Hatch. De teamgenoot van Maxime Martin bij WRT sprak openlijk over zijn toekomstplannen in de circuitracerij en Autosport.be was erbij.
  • Prospeed Competition
Valentino Rossi en Maxime Martin
Valentino Rossi en Maxime Martin
"De 24 Uur van Le Mans is de meest legendarische wedstrijd die er is" aldus de Italiaan, die overigens volgende maand aan de start staat in de Road to Le Mans-serie in het voorprogramma van de legendarische etmaalrace. "Ik kan niet wachten om die wedstrijd te rijden, én bovendien kijk ik er ook naar uit om daarna ter plaatse te blijven en de eigenlijke 24 Uur te beleven als toeschouwer. Ik wil heel graag de ambiance voelen want ik heb tot nu toe de wedstrijd altijd alleen maar op tv gekeken. Ik ben alvast aan het trainen op de simulator, niet in de LMDh van BMW want ik wil het graag eerst in een GT-wagen proberen."

WRT - BMW M4 GT3
WRT - BMW M4 GT3
"Het doel is eigenlijk gewoon om alle legendarische wedstrijden te rijden, Le Mans, Spa, maar evenzeer de 24 Uur van de Nürburgring en de 12 Uur van Bathurst. BMW heeft mij wel een test beloofd met de LMDh, later dit jaar mag ik er één of twee dagen mee testen. Ik weet niet precies waar en wanneer, het zal in de periode zijn dat WRT de auto begint klaar te maken, zo rond september, oktober van dit jaar. Of ik ooit competitie zal rijden in die wagen zal uiteraard afhangen van mijn prestaties en mijn snelheid, maar ik hoop er zeker ooit mee aan de slag te kunnen. Maar ook de GT-wagens hebben een plaats in mijn hart hoor, voorlopig ga ik daar gewoon mee door."

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe op zaterdag 13 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons