van der Horst

Vallelunga: 30e zege voor Alon Day

Alon Day - PK Carsport
Alon Day - PK Carsport
Alon Day heeft in het Italiaanse Vallelunga zijn 30e zege in de NASCAR Whelen Euro Series behaald. De drievoudige kampioen moest bij de start polesitter Gianmarco Ercoli voor zich dulden, maar bij een herstart in de zesde ronde verschalkte de PK Carsport-rijder zijn Italiaanse concurrent waarna de Israëliër de kop niet meer afstond. Giorgio Maggi en Vittorio Ghirelli flankeerden Day op het ereschavot.
Ercoli startte sterk, maar toen de safety car op de piste verscheen na een incident tussen Thomas Krasonis, Claudio Cappelli en Aliyyah Koloc moest hij de leiding toch afstaan. Initieel hield hij bij de herstart nog de leiding, maar Day zette de Italiaan onder druk en passeerde hem nog diezelfde ronde buitenom. Drie ronden later kreeg Ercoli een lekke band waardoor hij terugviel tot de achterste gelederen. Hij finishte uiteindelijk op drie ronden van de winnaar.

Vooraan bedankte Giorgio Maggi; de voormalig winnaar van de 24 Hours of Zolder nam plaats 2 over en stond die niet meer af. Daarmee besloot de Italiaan als beste Junior. Vittorio Ghirelli eindigde voor het eerst dit seizoen op het podium nadat hij lang streed met Alexander Graff, maar bij een herstart op enkele ronden van het einde oprukte naar een ereplaats. Marc Goossens bekleedde geruime tijd de zevende positie, maar het kwam bij de laatste herstart tot een aanrijding met Fred Gabillon waradoor hij uiteindelijk vrede moest nemen met P20.

In euroNASCAR 2 won Alberto Naska (Caal Racing) voor eigen publiek vanaf pole. Hij hield respectievelijk Vladimiros Tziortzis en Liam Hezemans af.

Voor de tweede euroNASCAR Pro-race starten Day op pole, met naast hem opnieuw Ercoli.

--- Uitslag euroNASCAR Pro 2022 Vallelunga Race 1 (pdf) ---
--- Uitslag euroNASCAR 2 2022 Vallelunga Race 1 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Klemen SofricDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 10 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vallelunga.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons