van der Horst

Vallelunga: Amaury Bonduel wint de Lamborghini World Finals

Amaury Bonduel
Amaury Bonduel
Onze landgenoot Amaury Bonduel (BDR Competition) kroonde zich in Vallelunga tot de nieuwe kampioen in de Lamborghini World Finals. Bonduel won de eerste race over 50 minuten op zaterdag alvorens derde te worden in de tweede race, voldoende om het algemeen klassement te winnen. Ugo de Wilde en Rodrigo Testa (Iron Lynx) finishten tweemaal in de top tien.
  • Dreamdrive
Amaury Bonduel - BDR Competition by Grupo Prom
Amaury Bonduel - BDR Competition by Grupo Prom
Aan de Lamborghini World Finals nemen de beste rijders uit de drie regionale Super Trofeo’s deel. Er werden in Vallelunga twee races van ieder 50 minuten betwist. Amaury Bonduel betwistte de races alleen. Op zaterdag vertrok hij van op de pole, wist een kleine voorsprong op te bouwen op zijn tegenstanders en behield die tot bij het vallen van de finishvlag. Hij had 1,1 seconde voorsprong op de Europese kampioen Brendon Leitch (Leipert Motorsport). Loris Cabirou/Stephane Tribaudini (CMR) werden derde niettegenstaande een penalty voor een te korte pitstop. Mattia Michelotto (VR Racing) werd rondgetikt en viel terug naar de achterste gelederen van het veld, maar mede dankzij een safety car periode wist de Italiaan weer op te klimmen tot de zesde plaats. Maar zijn teamgenoot Gilles Stadsbader kreeg een drive through voor het negeren van het rode licht op het einde van de pitlane, waardoor de VS Racing bolide terugviel naar de twaalfde positie. Ugo de Wilde/Rodrigo Testa (Iron Lynx) werden achtste.
 
Ugo de Wilde
Ugo de Wilde
Alhoewel hij als solorijder drie seconden langer moest stilstaan bij de verplichte pitstop tegenover de rijders die met twee een wagen deelden, reed Bonduel opnieuw een mooie race op zondag. Hij werd derde na Luca Segu/Federico Scionti (DL Racing) en Oliver Soderstrom/Largim Ali (Target Racing). Bonduel, die in de Trofeo Europe dit jaar geen race won, werd uitgeroepen tot World Finals kampioen. Het is nog maar de tweede maal na Nelson Piquet Jr dat een solorijder de titel binnenhaalt. Michelotto en Stadsbader klasseerden zich als zesde twee plaatsen voor Ugo de Wilde en Rodrigo Testa. De rijders uit de Super Trofeo Europe domineerden trouwens in beide races.

Foto's: Lamborghini Automotive & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zondag 19 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vallelunga.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons