van der Horst

Vallelunga: Dubbele winst voor Tobias Dauenhauer – Pech voor de Belgen

Tobias Dauenhauer - Hendriks Motorsport
Tobias Dauenhauer - Hendriks Motorsport
De NASCAR Whelen Euro Series zijn zaterdag eindelijk van start gegaan op het circuit vn Vallelunga in Italië. Voor het eerst werd het nieuwe weekendformat gebruikt waarbij beide race voor de EuroNASCAR 2 op zaterdag afgewerkt werden, zondag volgen de races voor de EuroNASCAR Pro. De zege in EuroNASCAR 2 ging tweemaal naar de debutant Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport), die met een ruime voorsprong in de puntenstand afzakt naar circuit Zolder. De Belgen kenden geen geluk in beide races en kwamen niet aan scoren toe.
NASCAR Whelen Euro Series @ Vallelunga
NASCAR Whelen Euro Series @ Vallelunga
Tobias Dauenhauer was een klasse te sterk in de eerste race, hij reed van start tot finish aan de leiding. Ook na een safety car periode, het gevolg van een slipper van Simon Pilate (Feed Vict Racing), wist de Duitser zijn kalmte te bewaren en de leiding te behouden na de herstart. Teamgenoot Vittorio Ghirelli kwam als tweede over de meet. Dylan Derdaele (CAAL Racing) streed om de derde plaats met Andreas Jochimsen (DF1 Racing), maar beide wagens raakten elkaar met een opgave voor beiden als gevolg. Alessandro Brigatti (Feed Vict Racing) erfde zo de derde plaats. De race eindigde onder geel nadat in de eindfase van de race Francesco Garisto nog van de baan ging en Andre Castro en Gasper Dernovsek elkaar raakten. Julia Landlauer eindigde met de PK Carsport bolide #11 op de elfde plaats, Guillaume Dumarey, op de tweede wagen van het Belgische team, moest de strijd staken.

Ook in de tweede race was Dauenhauer ongenaakbaar en al van bij het begin van de race had hij een aanzienlijke voorsprong op Andre Castro (DF1 Racing) en Alessandro Brigatti. Uiteindelijk won de Duitser met 13 seconden voorsprong op Brigatti. Castro had toen al lang zijn wagen aan de kant gezet met een mechanisch euvel. Nicholas Risitano (Solaris Motorsport), Alex Ciompi (Shadow Racing) en Dylan Derdaele vochten het onder elkaar uit voor de derde plaats, maar pech sloeg Derdaele ver terug in het klassement. Ghirelli werd uiteindelijk nog vierde voor Jochimsen en Compi. Guillaume Dumarey (PK Carsport) kwam als negende over de lijn. Landlauer werd als vijftiende geklasseerd, Pilate als achttiende.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons