van der Horst

Vallelunga: Franco Girolami van start tot finish

Franco Girolami - Monlau Motorsport CUPRA
Franco Girolami - Monlau Motorsport CUPRA
Franco Girolami (Monlau Motorsport) verzilverde zijn eerder behaalde pole met een eerste zege. Een eerste overwinning tevens voor de nieuwe CUPRA Leon VZ TCR, het Spaanse merk maakte er dankzij de tweede stek van Aurélien Comte (SP Compétition) zelfs een dubbelzege van. Ignacio Montenegro (ALM Motorsport) mocht mee op het podium.
 Girolami (CUPRA) kwam bij de start goed weg, in tegenstelling tot buurman Montenegro (Honda) die achter snelstarter Volt (CUPRA) en Baldan (Audi) terugviel. Ook Dusan Borkovic (Honda) liet zijn motor afslaan en vertrok achteraan het 12-koppig startveld.

Achter de top vier, leidde Ruben Fernández een agressief peloton met de Monlau Motorsport CUPRA van Viktor Davidovski levensgroot in zijn spiegels. In ronde vijf viel de Macedoniër evenwel terug achter het achtervolgende paar ALM Honda's van Levente Losonczy en Ruben Volt. Laatstgenoemde zette diens teamgenoot dermate onder druk waardoor die in de fout ging en de race uiteindelijk pas als tiende beëindigde.

Volt naderde vervolgens op de Honda van Fernández, probeerde binnendoor te duiken maar maakte hierbij contact waardoor de Spanjaard in het klassement terugviel. Volt kreeg voor het incident een tijdstraf van vijf seconden maar de Est had aan de finish een voldoende grote voorsprong op Felipe Fernández om zijn zesde stek te behouden.

Vooraan overschreed Baldan al te vaak de baanlimieten en ook hij kreeg een tijdstraf van vijf seconden waardoor hij achter Montenegro terugviel. Girolami claimde finaal de overwinning met anderhalve seconde voorsprong op Comte, Montenegro tikte acht tellen later als derde aan.

Franco Girolami leidt nu het klassement met 50 punten, tien punten meer dan Comte.  Race 2 gaat morgen om 15u15 van start.

Uitslag Race 1 


 Foto: WSC Group



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op zaterdag 20 april 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons