van der Horst

Vallelunga: Mikel Azcona eerste grote winnaar

Mikel Azcona - Zengõ Motorsport
Mikel Azcona - Zengõ Motorsport
In Vallelunga werd er zondag geschiedenis geschreven, want Mikel Azcona werd er de eerste grote winnaar in de Pure ETCR. De Spanjaard was zeer sterk bezig in de eerste twee ronden gisteren, al liep het vandaag nog enigszins mis. Een lekke band op zijn Cupra E-racer zorgde ervoor dat Azcona achteraan moest starten in de finale, maar hij wist toch de overwinning te behalen dankzij een welberekende strategie en dat voor Cupra-teamgenoot Jordi Gené en de Alfa Romeo van Rodrigo Baptista.
Start 2021 ETCR B-pool Superfinal
Start 2021 ETCR B-pool Superfinal
In de B-pool mocht Mattias Ekström normaal vanaf de pole starten, die deze overigens behaalde met de wagen waar Azcona mee spinde. Toch werd deze afgenomen nadat het team de parc fermé regels verbrak en zo moest hij achteraan postvatten. Gezien zijn Spaanse ploegmaat als eerste zijn finale reed, dacht de Zweed dit scenario te kopiëren. Ei zo na lukte dit voor Ekström, maar hij moest toch de duimen leggen tegen de nieuwe polesittende Jean-Karl Vernay in de Hyundai.

Als men alle uitslagen van de drie ronden bij elkaar telt, gaat Azcona naar huis als leider met 77 punten, terwijl Vernay als tweede geklasseerd staat met 5 punten minder. Ekström parkeerde zich uiteindelijk op een derde plek met 69 punten.

Foto's: Pure ETCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Pure ETCR op zondag 20 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vallelunga.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons