van der Horst

Vallelunga: Mikel Azcona gekroond tot koning van het weekend

Mikel Azcona
Mikel Azcona
Dit weekend kwam het FIA ETCR terug in actie in Vallelunga, als tussendoortje bij het FIA WTCR kampioenschap. Winnaar werd een piloot die dubbele dienst draaide dit weekend, want Mikel Azcona eindigde het weekend als beste in het ETCR. De Spanjaard ging in zijn Hyundai met de volle buit lopen en bleef hiermee Mattias Ekström (CUPRA) en Tom Blomqvist (Romeo Ferraris) voor. Maxime Martin kon zijn topweekend van Zolder niet overdoen en eindigde als vijfde. Al kon onze landgenoot geen verdere punten meer verzamelen nadat Spengler met wie hij de wagen deelt, zwaar crashte vanwege bandenproblemen.
Maxime Martin - Romeo Ferraris Alfa Romeo
Maxime Martin - Romeo Ferraris Alfa Romeo
Ook in de ETCR waren de banden één van de heetste topics van het weekend. Tijdens de finale van de Fast poule speelden we namelijk drie wagens kwijt tengevolge van die bandenproblemen. Bruno Spengler crashte vrij zwaar, waardoor de wagen niet meer ingezet kon worden tijdens de finale van de Furious poule en zo mocht ook Martin  een kruis maken over zijn winstkansen. Nochtans zag het er goed uit voor onze landgenoot, want met winst in de finale zou hij ook de volle pot behaald hebben.

Adrien Tambay, die met evenveel punten eindigde als Blomqvist, blijft wel leider in de tussenstand, voor Ekström. Azcona springt over Martin in het klassement, al is de kans zeer klein dat één van beiden kampioen worden aangezien er nog maar één wedstrijd plaatsvindt, in november in Istanboel. 

Foto's: FIA ETCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Pure ETCR op maandag 25 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vallelunga.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons