van der Horst

Vallelunga: Opnieuw Cupra dubbel maar nu met Aurelién Comte vooraan

Aurelién Comte - SP Compétition Cupra
Aurelién Comte - SP Compétition Cupra
Cupra behaalde opnieuw de dubbel in de tweede race voor de TCR Europe in Vallelunga, maar ditmaal in de omgekeerde volgorde van zaterdag. Aurelién Comte (SP Compétition) won de race voor Franco Girolami (Monlau Motorsport). Felipe Fernàndez (Honda team GOAT Racing) legde beslag op de laatste podiumplaats.
  • Prospeed Competition
Comte nam in de derde ronde van de race de leiding over van Felipe Fernàndez en zou die niet meer afstaan. Achter de Fransman werd er hevig gevochten voor de overige ereplaatsen waarbij verscheidene wagens met elkaar in contact kwamen en op een gegeven moment de safety car de baan op moest.

Girolami wist zich in de laatste ronden te verzekeren van de tweede plaats ten koste van Fernandez. Viktor Andersson (Lynk & Co) maakte zich daarachter zo breed mogelijk tot frustratie van Nicola Baldan (Gruppo Baldan by Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR) die er maar niet voorbij geraakte en zich zo moest tevreden stellen met de vijfde plaats.

Uitslag Race 2 
Kampioenschap

Foto: TCR Europe
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zondag 21 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vallelunga.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons