van der Horst

Vallelunga: Overwinning en podium komen net op tijd voor Gilles Magnus

Gilles Magnus
Gilles Magnus
De FIA WTCR meeting in Vallelunga werd een meevaller voor Gilles Magnus. Op het Italiaanse circuit wist de Belgische rijder zich met de Audi RS 3 LMS als achtste te kwalificeren, maar een uitstekende eerste race zorgde al voor een plaats op het derde podiumtrapje. In de tweede manche liet de vertegenwoordiger van het RACB National Team zijn tweede overwinning van het seizoen optekenen. Als vierde in de tussenstand kan onze landgenoot nu in alle rust het vervolg van het seizoen voorbereiden.
Comtoyou Racing - Audi RS 3 LMS TCR
Comtoyou Racing - Audi RS 3 LMS TCR
Bij zijn aankomst in Vallelunga hoopte Gilles Magnus al dat zijn Audi RS 3 LMS goed uit de voeten zou kunnen op het Italiaanse circuit. “En dat bleek ook het geval”, glimlacht de Belg na afloop. “Ik denk dat ik hier een uitstekende zaak heb gedaan, ook door me als achtste te kwalificeren. Door mijn prestaties van afgelopen weekend kan ik me nu sereen voorbereiden op de volgende afspraak, van 5 tot 8 augustus op de Anneau du Rhin. Daar ben ik ook verlost van de 40 kg. ballast die we tot nu toe moesten meesleuren.”

In de twee races in Vallelunga kon Gilles Magnus ook bevestigen dat zijn Audi RS 3 LMS uit de ateliers van Comtoyou een heel wendbare machine is.

Comtoyou Racing - Audi RS 3 LMS TCR
Comtoyou Racing - Audi RS 3 LMS TCR
“In de eerste wedstrijd stond ik dus als achtste op de grid, maar omdat er een tegenstander verstek gaf, wist ik al snel een plaatsje te winnen. Belangrijk detail: de Chinese auto’s die hadden besloten om verstek te geven hadden achter mij op de grid moeten staan. Het feit dat ze er niet bij waren heeft me in die eerste race dus niet geholpen. Ik ben er daarentegen wel in geslaagd om enkele mooie inhaalmanoeuvres neer te zetten, en tegelijk mijn banden te sparen. Zo kon ik als derde over de streep rijden.”

Podium race 2 Vallelunga
Podium race 2 Vallelunga
Voor de tweede manche werd de derde startplaats van de Belg omgevormd in een pole positie, door het forfait van enkele van de andere deelnemers. “Dit keer kon ik mijn positie tot het eind vasthouden”, analyseerde Gilles. “Eens te meer was het onvoldoende om gewoon snel te zijn. Het kwam er echt op aan om de bandenslijtage onder controle te houden en lekke banden te vermijden. Met een score van 19 plus 25 punten deed ik in Italië een goede zaak, waardoor ik in de tussenstand een vierde plaats bezet. Ik kan ook haast niet wachten op de volgende meeting in de Elzas. Met 40 kg minder op de weegschaal zou mijn Audi RS 3 LMS competitiever dan ooit moeten zijn.”

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op maandag 25 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vallelunga.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons