van der Horst

Vallelunga: Rob Huff lukt eerste zege, Frédéric Vervisch mee op podium

Podium Race 2
Podium Race 2
Comtoyou-rijder Rob Huff boekte een eerste Kumho TCR World Tour-zege in wat een incidentrijke tweede race werd. De Brit won afgetekend voor Yann Ehrlacher en Frédéric Vervisch, het duo vocht samen met Mikel Azcona een gesmaakt duel uit voor de tweede plaats. Op de finishlijn liet Azcona BRC-teamgenoot Michelisz weliswaar voorbij waardoor de Hongaar in de kampioenschapsstand slechts vijf punten aan achtervolger Ehrlacher verliest. Kobe Pauwels tikte na een zowel letterlijk als figuurlijk bewogen race als twaalfde aan.
  • LTF
Nestor Girolami had er duidelijk zin in want de Civic-rijder, derde op de grid, ging er nog voor het doven van de lichten alleen van door wat hem onvermijdelijk een tijdstraf van vijf seconden kostte. Alsof dit niet volstond toverde de Argentijn zijn bolide daarop om tot Honda-grasmaaier, waarna een pitsbezoek zich opdrong. Frontrowstarter John Filippi kwam niet te best weg, met als gevolg dat polesitter Ma Qing Hua het aan de stok kreeg met Rob Huff en Yann Ehrlacher. Met z'n drieën ging het deur tegen deur door de eerste bocht maar finaal behield de Chinees de leiding. 

Rob Huff - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Rob Huff - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Niet voor lang echter want na een tikje van Huff verloor de Cyan Racing-piloot in één klap twee plaatsen aan zowel de Brit als de Elzasser en verzeilde zo plots temidden het peloton. Daar maakte hij een spectaculaire spin die als bij wonder geen verdere schade aanrichtte. Zowat terzelfdertijd kwam het tot een hard en al even spectaculaire clash tussen Filippi en Urrutia die eveneens richting pits togen. Een safety car-fase moest de gemoederen tot bedaren brengen, finaal zou enkel Filippi tot opgave worden gedwongen.

Mikel Azcona v. Norbert Michelisz
Mikel Azcona v. Norbert Michelisz
Bij de herneming behield Huff makkelijk de leiding voor Ehrlacher en Vervisch die van de chaos had gebruik gemaakt om vier plaatsen goed te maken. Vervisch maakte het Ehrlacher moeilijk, wat de vlucht van diens Comtoyou-teamgenoot vergemakkelijkte. Mikel Azcona, zesde, ontbond daarop zijn duivels. De jonge Spanjaard rukte na gespierde duels met teamgenoot Michelisz en Thed Björk op naar de vierde plaats waarna hij ook Vervisch onder druk zette.

Terwijl Huff zorgeloos naar een afgetekende overwinning cruisede, hing het Frans-Belgisch-Spaans treintje rondenlang als aan een draadje zonder dat het tot positiewissels kwam. Ehrlacher kwam zo als tweede over de finishlijn, voor onze landgenoot en... Norbert Michelisz die de vierde stek in het zicht van de meet van maatje Azcona cadeau kreeg. Björk moest vrede nemen met een zesde plaats voor Marco Butti, winnaar van het Italian Festival. Girolami, Comte en Ceccon vervolledigden de top tien. Kobe Pauwels was opgerukt naar P9 toen hij na contact met Comte terugviel. De jonge Belg finishte na een bewogen wedstrijdeinde uiteindelijk als twaalfde.

Puntenleider Michelisz trekt met een voorsprong van 25 punten op Ehrlacher naar zijn thuisrace op de Hungaroring. Vervisch, naar P8 teruggevallen na in race 1 door een losgekomen turbopijp een podiumplaats voor een voorlaatste stek te hebben moeten inruilen, klimt naar een met Urrutia gedeelde zevende plaats. 

Uitslag Race 2

Kampioenschap (World Tour):
1.Michelisz 159p; 2.Ehrlacher 134p; 3.Huff 126p; 4.Azcona 120p; 5.Björk 103p; 6.Girolami 97p; 7.Vervisch & Urrutia 95p; 9.Filippi 66p; 10.Coronel 60p; 11.Ma 54p; 12.Pauwels 50p....

Foto's: WSC Group



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zondag 11 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vallelunga.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons