van der Horst

Vallelunga: Titelverdediger Norbert Michelisz start seizoen met dominante zege

Vallelunga:start Race 1
Vallelunga:start Race 1
Regerend World Tour-kampioen Norbert Michelisz (BRC Hyundai N Squadra Corse) pakte tot dusver de volle puntenbuit in een fris Vallelunga, dankzij de pole en een eerste, afgetekende zege. De Hongaar ging onder de geblokte vlag door met een bonus van 1.758" op Yann Ehrlacher (Cyan Racing Lynk&Co), medevluchter Esteban Guerrieri (GOAT Racing Honda) vervolledigde het podium.
  • LTF
Het was uitkijken geblazen bij de start want de baan lag er verraderlijk vochtig bij na felle regen in de voorgaande uren. Dat weerhield er de deelnemers niet van om voor slicks te opteren. Bij het doven van de lichten wist Ehrlacher polesitter Michelisz te verschalken maar twee ronden verder had de Fransman geen verhaal tegen de aanval van de Hongaar die zijn goed herwon en onbedreigd naar een eerste seizoenzege stormde.

Ehrlacher kreeg het een tijdje aan de stok met Honda-topper Esteban Guerrieri maar halfweg de race werd  duidelijk dat de Argentijn zich met een derde stek tevreden zou moeten stellen.

Veel intenser was de strijd om plaats vier tussen (aanvankelijk) Thed Björk (Lynk&Co), Marco Butti (GOAT Racing Honda) en Mikel Azcona (BRC Hyundai), dezelfde drie merken als in de top 3.
Na acht ronden lukte het Butti eindelijk aan Björk voorbij te gaan maar dat was zonder Azcona gerekend die zijn beide medevluchters via een knappe move in één klap voorbijsnelde. Butti gaf zich evenwel niet gewonnen, heroverde al snel de vierde plaats om daarop van het Spaans-Zweedse duo weg te rijden. 

Björk kwam in de slotronden nog in de greep van teamgenoten Santiago Urrutia en Ma Qing Hua maar hield vast aan diens zesde stek. John Filippi (Vulcano Motorsport Audi) en Nestor Girolami (BRC Hyundai) - die zijn motor bij de start stalde - vervolledigden de top 10. De Argentijn vertrekt morgen om 14u25 wel vanop de pole, geflankeerd door Urrutia. Onze landgenoot Tony Verhulst (MM Motorsport, Honda Civic Type R FK7) die in de Coppa Italia aantreedt, startte als 18de en tikte als 15de algemeen aan.

Michelisz doet zoals gezegd een prima zaak, 'Norbi' totaliseert reeds 45 punten, resp. tien en vijftien punten meer dan Ehrlacher en Guerrieri. 

Uitslag Race 1:
1.Michelisz; 2.Ehrlacher; 3.Guerrieri; 4.Butti; 5.Azcona; 6.Björk; 7.Urrutia; 8.Ma Qing Hua; 9.Filippi; 10.Girolami...

Kampioenschap:
1.Michelisz 45p; 2.Ehrlacher 35p; 3.Guerrieri 30p; 4.Azcona 24p; 5.Butti 22p; 6.Björk 20p...

Foto: WSC Group

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zaterdag 20 april 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons