van der Horst

Vallelunga: Vittorio Ghirelli heer en meester

Vittorio Ghirelli - PK Carsport
Vittorio Ghirelli - PK Carsport
In de Belcar Series wist PK Carsport dit weekend niet te winnen maar in Vallelunga pakte PK Carsport piloot Vittorio Ghirelli de zege in beide races voor de NASCAR Euro Seroes PRO. De Italiaan was heer en meester dit weekend want buiten de twee zeges was hij tevens de snelste in alle trainingen en kwalificaties. Ghirelli leidt dan ook in de tussenstand van het kampioenschap.
Geen probleem voor Vittorio Ghirelli in de eerste EuroNASCAR Pro race in Vallelunga. De Italiaan reed van start tot finish aan de leiding en zelfs een Full Course Yellow gedurende de race bracht zijn dominantie niet in gevaar. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) wist bij de herstart na de FCY op te rukken naar de tweede plaats en behield die tot het einde, Martin Doubek (Hendriks Motorsport) pakte de laatste podiumplaats. Marc Goossens (Team Bleekemolen) maakte kans op een podiumplaats maar een tijdstraf voor het niet respecteren van de track limits deed hem terugvallen naar de zevende positie.  
 
Ook in de tweede Pro race dulde Ghirelli geen tegenstand, hij reed gans de race op kop. Ercoli en Doubek vergezelden hem opnieuw op het podium. Marc Goossens verloor wat plaatsen in de eerste ronde maar wist nog terug te keren tot de negende plaats aan de meet. Martin Doubek (Hendriks Motorsport) wist wel beide races in de EuroNASCAR 2 te winnen.

Foto: Nina Weinbrenner/NASCAR Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 19 mei 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons