van der Horst

Valtteri Bottas sluit ook tweede F1 testweek af als snelste

Valtteri Bottas - Mercedes W11
Valtteri Bottas - Mercedes W11
Net als na de drie testdagen vorige week gaat ook deze week Valtteri Bottas (Mercedes) na drie dagen testen te Barcelona naar huis met de snelste chrono. De Fin liet vrijdagnamiddag een chrono optekenen van 1:16.196, wat wel goed een halve seconde minder snel was dan zijn snelste tijd vorige week. Max Verstappen (Red Bull) was de enige die het tempo van Bottas leek aan te kunnen, de Nederlander moest dan ook slechts acht honderdste seconde toegeven op de chrono van zijn Finse rivaal en dat zonder gebruik te maken van het zachtste rubber (C5).
  • LTF
Daniel Ricciardo - Renault
Daniel Ricciardo - Renault
Daniel Ricciardo (Renault) klokte de snelste ronde in de morgensessie en sloot de dag af op positie drie met een tijd van 1:16.276.Esteban Ocon nam het stuur over van Ricciardo in de namiddag en reed de zesde dagtijd. Charles Leclerc (Ferrari) legde het meeste ronden af (177) maar strandde op de vierde positie net voor Lewis Hamilton (Mercedes).

Sergio Pérez - Racing Point
Sergio Pérez - Racing Point
Sergio Pérez (Racing Point) ging 153 rond het circuit en met een snelste ronde in 1:16.634 beëindigde hij de dag met de zevende chrono. Carlos Sainz Jr (McLaren), George Russell (Williams) en Daniil Kvyat (AlphaTauri) sloten de top tien af. Ook Romain Grosjean (Haas), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas) en Alexander Albon (Red Bull) kwamen in actie maar zij vielen buiten de top tien. Nu trekt de F1 karavaan richting Australië waar op 15 maart de GP van Australië van start gaat, tenminste als het Coronavirus ook hier geen roet in het eten komt gooien.

Foto's: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 28 februari 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons