van der Horst

Van Amersfoort Racing en Amaury Cordeel slaan handen in elkaar voor FIA F2-kampioenschap 2022

Amaury Cordeel
Amaury Cordeel
Het bekende Nederlandse raceteam Van Amersfoort Racing zal in 2022 in de F2 samenwerken met onze landgenoot Amaury Cordeel. De Belg maakt deel van de rijdersbezetting van Van Amersfoort Racing uit en dat voor hun eerste campagne in het FIA F2-kampioenschap. Amaury Cordeel maakt zijn debuut in de Formule 2 bij Van Amersfoort Racing, nadat hij eind 2021 met het Nederlandse team de post-season test op het Yas Marina circuit van Abu Dhabi afwerkte. Amaury maakte op alle drie de testdagen zijn opwachting en zette op de laatste dag een sterke zesde tijd neer.
  • STX Motorhomes
Als rookie in de F2 van start te gaan, is geen makkelijke uitdaging en daar is Cordeel zich van bewust. Hij weet dat hem een uitdagend seizoen te wachten staat:
 
Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
“Ik ben erg blij dat ik de stap naar de F2 kan maken. Ik heb de auto leren kennen tijdens de post-season test in Abu Dhabi en het is een indrukwekkende auto. Het grotere vermogen in vergelijking met de F3 is natuurlijk duidelijk, maar ik voelde me op mijn gemak achter het stuur. Ik ben me er terdege van bewust dat we een uitdagend seizoen tegemoet gaan en dat ik een steile leercurve zal moeten afleggen. Maar werken met een topteam als Van Amersfoort Racing, geeft me veel vertrouwen. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ze in me stellen en ik kijk er erg naar uit om deel uit te maken van hun FIA F2-campagne. Het niveau van toewijding en professionalisme dat tijdens de test in Yas Marina werd getoond, was indrukwekkend. Ik zal mijn lessen uit de F3 zo goed mogelijk gebruiken en samen met de steun van het team zal ik daarop verder bouwen. Ik heb het tussenseizoen gebruikt om in optimale vorm te komen, zowel fysiek als mentaal, om nog maar te zwijgen over de eindeloze uren die ik in de simulator heb doorgebracht. Ik voel me er klaar voor!”
 
Het FIA F2-kampioenschap heeft twee nieuwe circuits toegevoegd aan de kalender voor 2022; de Autodromo Enzo e Dino Ferrari, Imola en het circuit van Zandvoort, uiteraard het thuiscircuit van het Nederlandse team. Het kampioenschap telt veertien manches, waaronder ook Spa-Francorchamps, het thuiscircuit van Amaury Cordeel. 
 
Amaury Cordeel & VAR Teammanager Tom Claessen
Amaury Cordeel & VAR Teammanager Tom Claessen
Rob Niessink, CEO Van Amersfoort Racing: “Na de test in Abu Dhabi wisten we dat we Amaury in de auto wilden hebben. Hij is zeer gedreven om te presteren en vormt een goede match met het team. Hij heeft bewezen een intelligente coureur te zijn en leert snel, iets wat wij erg waarderen in een rijder. Onze crew is enthousiast en klaar om hem op alle mogelijke manieren te ondersteunen en hem te helpen om zijn volledige potentieel te bereiken. Aangezien dit zowel voor hem als voor ons de eerste keer in het FIA F2-kampioenschap is, weten we dat het geen makkie wordt, maar als team zijn we enorm toegewijd om te presteren en een stempel te drukken, te beginnen met de allereerste wedstrijd in Bahrein en daarna!
 
Wie is Amaury Cordeel?
 
Amaury Cordeel - MP Motorsport
Amaury Cordeel - MP Motorsport
Ondanks het vele testen heeft Amaury nooit deelgenomen aan professionele karting voordat hij de overstap naar de formule-racerij maakte, waardoor de start van zijn carrière erg bijzonder was. Als jonge rijder kwam Cordeel zijn debuut er in 2017, toen hij op slechts veertienjarige leeftijd deelnam aan het Franse F4 kampioenschap. Amaury gebruikte de Formule 4-categorie om zijn racevaardigheid op te bouwen en deed dat in meerdere internationale series, zoals de Franse F4, F4 UAE, zowel de Italiaanse als de Duitse F4, naast het SMP F4-kampioenschap. Dit uitgebreide programma wierp zijn vruchten af met de Spaanse F4-kampioenschapstitel in 2018. Als kampioenschapswinnaar maakte Cordeel in 2019 de overstap naar de F3-categorie, slechts twee jaar na zijn debuut als eenzitter in 2017. Amaury bracht de volgende twee jaar door in zowel de Aziatische F3-serie als de Formule Renault Eurocup, voordat hij vorig jaar de stap naar de FIA F3 maakte.
 
PD CONSULTING  BV
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 2 op donderdag 20 januari 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons