van der Horst

Van der Horst Motorsport richting Lamborghini Super Trofeo Middle East

Van der Horst Motorsport
Van der Horst Motorsport
Amper dik twee maanden na de World Final in het Italiaanse Imola staat de Lamborghini Super Trofeo reeds in de startblokken voor een nieuw seizoen. Deze snelste merkencup van de wereld start met de Trofeo Middle East, een kampioenschap over drie weekends in Abu Dhabi en Dubai. Tweevoudig Europees kampioen in de Lamborghini Cup, Gerard Van der Horst en zijn vaste kompaan vice-kampioen William van Deyzen tekenen paraat.
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
“Ik heb de organisatie beloofd om richting de Verenigde Arabische Emiraten te trekken en ik hou mijn woord“, opent Gerard Van der Horst het gesprek met autosport.be. “Het komt nochtans niet goed uit in mijn schema inzake mijn beroepsactiviteiten en de voorbereidingen richting mijn derde seizoen in de Lamborghini Super Trofeo Europe met de nieuwe Huracan evo. Je moet weten dat ik reeds ging trainen met de evo die zijn opwachting maakt in 2018. Momenteel wordt er in de Super Trofeo Middle East nog geracet met de versie 2017 en de twee wagens combineren is niet bepaald bevorderlijk om de evo goed te leren kennen”.

De Lamborghini Super Trofeo Middle East gaat over drie weekends. Te beginnen met 2 & 3 februari in Abu Dhabi op het F1 Yas Marina Circuit. Twee weekends nadien gaat het dan richting Dubai voor de tweede ontmoeting. Een maand na het openingsweekend wordt dan de laatste races afgewerkt in Dubai. Drie weekends en zes races dus binnen één maand. Een mini kampioenschap en gezien de ligging kan het aangename aan het nuttige worden gekoppeld met een maand mooi weer en drie raceweekends.

Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard Van der Horst: “Dat geldt spijtig genoeg niet voor mij. Het tweede van de drie weekends kan ik er door beroepsomstandigheden niet bij zijn en dus kan ik niet meestrijden voor de titel. Spijtig, maar het is niet te combineren. Ik ga er uiteraard alles aan doen om goed te presteren en net zoals in het verleden zullen we uitkomen in de klasse Lamborghini Cup. De wagen is reeds een poos onderweg via een container en ter plaatse zal Rik Breukers, afgelopen weekend nog klasse-winnaar in Daytona, fungeren als coach.”

Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
“De Lambo waarmee ik reeds twee seizoenen de titel pakte in de Cup zal aanwezig zijn in Abu Dhabi. De wagen van William moest in Nederland blijven omdat die een evo upgrade moet krijgen. Voor William hebben we dus via Rik Breukers een exemplaar gehuurd bij GDL Racing. Mijn nieuw evo-exemplaar is ondertussen geleverd en daarmee hebben we samen met ingenieur Massimo Bottiglieri reeds getest in Spanje. Daarbij hebben we veel aandacht besteed aan de afstelling."

Met twee Europese Cup-titels en een eerste en tweede plaats in de Word Final de twee voorbije seizoenen zou men denken dat het tijd is om een stap voorwaarts te zetten richting AM of PRO-AM.

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
“Er is daarover nog geen zekerheid. We bekijken de opties en ook met wie en welke coaches we in zee kunnen gaan in 2018. Mijn vertrouwde coaches Sam Dejonghe en Frédéric Vervisch hebben beiden een eigen programma en we moeten de kalenders nog naast elkaar leggen. Nu heb ik Rik Breukers aan mijn zijde in Abu Dhabi en Dubai, maar dit is voorlopig eenmalig. We gaan er een mooie race van maken”, besluit de snelle Nederlander.

Foto's: Arne Simons - Niels Vaeck - Van der Horst MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op dinsdag 30 januari 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons