van der Horst

Van der Horst Motorsport test Lamborghini Huracán GT3 in Paul Ricard

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
Gerard Van der Horst en William Van Deyzen hebben recent een nagelnieuwe Lamborghini Huracán in GT3-specificatie in ontvangst genomen en zijn momenteel met het ganse team afgezakt naar de Zuid-Franse omloop van Paul Ricard voor een eerste test. Wat de plannen met de GT3-versie van de Stier uit Sant'Agata Bolognese zijn, is nog niet geweten. Van der Horst bevestigde ons vanuit Frankrijk wel dat er een programma met minstens 2 Lamborghini Huracán Super Trofeo in de steigers staat waarmee men de titel en vicetitel in de Lamborghini Cup van de Lamborghini Super Trofeo Europe wil verdedigen.
William van Deyzen - Gerard Van der Horst
William van Deyzen - Gerard Van der Horst
"We zijn met ons voltallige team naar Le Castellet afgezakt", zegt Gerard Van der Horst. "Bedoeling van de test deze week is dat we een eerste kennismaking krijgen met de GT3-versie van de Lamborghini Huracán die we enige tijd geleden hebben aangekocht. We gaan trachten zoveel mogelijk kilometers achter de kiezen te krijgen om tot een gedegen basis set-up te komen. Daarvoor vertrouwen we voor een groot gedeelte op Frédéric Vervisch. Hij maakt samen met Robert, Mitchell, Philip en William (ook aanwezig in Paul Ricard n.v.d.r.) integraal deel van onze groep en helpt ons al langer met advies. Eigenlijk vervult hij een gelijkaardige rol als Sam Dejonghe, maar Sam is op dit ogenblik aan het werk met Curbstone in Lapland en kon dus onmogelijk in Frankrijk zijn.

Van Der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán LP 620-2
Van Der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán LP 620-2
"Sam en Fred vullen elkaar perfect aan en daarom is het voor ons interessant om gebruik te maken van hun beider expertise. Hoe dat precies past in ons sportief programma, moeten we nog bekijken gezien de agenda's ook daar ongetwijfeld zullen overlappen. We treden in elk geval opnieuw aan in de Super Trofeo; zowel William als ikzelf zullen onze respectievelijke vicetitel en titel verdedigen. Wat betreft het programma met de GT3-versie is de kogel nog niet volledig door de kerk. Na afloop van de test zullen we waarschijnlijk een beter zicht hebben op wat onze opties zijn."


Foto's: Van der Horst Motorsport & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT3 op dinsdag 21 februari 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons