van der Horst

Angélique Detavernier: Van fotomodel tot racepilote

Angélique Detavernier
Angélique Detavernier
Angélique Detavernier is in de Belgische autosportwereld voor velen geen onbekende meer. Naast haar job als fotomodel is ze al meer dan acht jaar de manager van Frédéric Vervisch en organiseert ze samen met laatstgenoemde ook trackdays. Komende zaterdag zien we haar echter zelf achter het stuur van een racebolide in de Maserati Trofeo, een wedstrijd die wordt verreden in het bijprogramma van de 6 Hours of Spa.
Angélique Detavernier en Frédéric Vervisch
Angélique Detavernier en Frédéric Vervisch
Angélique legt aan Autosport.be uit hoe deze deal tot stand is gekomen: “Het eerste contact met Maserati kwam er toen ik voor hen begin dit jaar als hostess werkte op het autosalon. De man met wie ik een auto zal delen komend weekend, de Libanees Alex Demirdjiann, leerde ik dan weer kennen in de Blancpain Endurance Series. Hij is één van de piloten van het Belgische Boutsen-Ginion Racing waar ook Frédéric voor uitkomt. Later op het jaar werkt het team in het kader van dat kampioenschap ook de 24 Uren van Spa af en om Alex de kans te geven het circuit al op voorhand goed te leren kennen, werkten we een deal uit om samen uit te komen in de Maserati Trofeo. Bovendien zal Frédéric ons de hele tijd met raad en daad bijstaan. Een mooie kans voor Alex en mezelf, ik kijk er dan ook heel erg naar uit!”.
 
e68d6398072912b85a8d1bc0478fad9945f9e817.jpg
De jongedame uit Kortrijk is met haar deelname in het voorprogramma van de 6 Hours of Spa echter niet aan haar proefstuk in de autosport toe. Een kleine twee jaar geleden was ze laureate van een kartingwedstrijd en mocht ze als beloning een manche afwerken in de Westfield Cup met een Caterham. Toen ze de smaak te pakken had, kreeg ze bovendien ook nog de kans om deel te nemen aan de VW Fun Cup. Hoe komt het echter dat een fotomodel zich zo aangetrokken voelt tot autosport? “Het klopt inderdaad dat ik van een bijna strikte vrouwenwereld in een echte mannenwereld stap, maar voor mij is dat net een perfecte combinatie! Ik krijg vaak heel verwonderde blikken als ik na mijn werk als model ineens wat rondjes afwerk op een kartcircuit, maar de mensen reageren daarna altijd erg enthousiast.”
 
a628c3ae53192faf700d65758aee8338e5a64dc5.jpg
“De wedstrijd van komend weekend is dan ook zeker geen eindpunt voor mij, er staan mij nog heel wat uitdagingen te wachten dit seizoen. Zo ben ik in onderhandeling met McDonald’s om de 24 uren van Zolder af te werken en plan ik ook een deelname aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux samen met Miguel Vandereyt. Vanaf de tweede wedstrijd in Zandvoort tekenen we normaliter present!”. Een heel druk seizoen dus voor fotomodel, manager én racepilote Angélique. Wie haar aan het werk wil zien kan zaterdag afzakken naar Spa, de eerste wedstrijd van de Maserati Trofeo start om 9u50, de tweede manche begint om 12u20.

Foto's: Exposed.be, Georges De Coster, Studio4, Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op woensdag 30 april 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons