van der Horst

Van Langendonck en Eyckmans opnieuw richting podium in Lonato

Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Een week na de sterkte prestatie van onze landgenoten Dries Van Langendonck en Ean Eyckmans tijdens de WSK Champions Cup, reden de heren ook vandaag weer richting het podium. De WSK Super Master Series, welke dit weekend van start gingen in Lonato, konden zo op geen betere manier beginnen.
  • De Swert Opticiens
Anthony en Henri Kumpen
Anthony en Henri Kumpen
Bij de jongste piloten in de Mini U10 klasse was het uitkijken naar de prestatie van Henri Kumpen. De Limburger debuteerde dit weekend voor Tony Kart. Een tegenvallende kwalificatie betekende de start van een lastig weekend maar Kumpen wist zich wel te plaatsen voor de finale en werd daarin 23e. Lewis Boodts maakte de omgekeerde beweging en kon zich ondanks een knappe 24e tijd in de kwalificaties niet plaatsen voor de finale. In de Mini klasse noteren we nog de knappe top tien plaatsen van Bruno Priam en Antoine Venant. Venant, die overkomt van de Mini U10, werd tiende, Priam volgde één plaatsje verder.

Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
Net zoals vorige week was Dries Van Langendonck onze enige landgenoot in de OK-Junioren maar opnieuw wist Van Langendonck zich te tonen. De wereldkampioen werd opnieuw knap tweede na Niklas Schaufler. Ean Eyckmans zag vorige week een zekere podium plaats in de OK klasse nog door zijn vingers glippen door een dubbele tijdstraf. Vandaag was het podium wel een zekerheid. Onze landgenoot werd mooi derde in de finale nadat hij de tot nu toe ongenaakbare Oleksandr Bondarev en Sebastiano Pavan voor moest laten. Niet ver daarachter werd Kaï Rillaerts zeer knap achtste in zijn eerste wedstrijd van het seizoen. 

In de KZ schakelklasse was de zege voor Christian Bertuca. Daniel Vasile en Andrea Dale werden tweede en derde. 

Foto's: WSK Promotion & birelART
 Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 28 januari 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons