van der Horst

Van Rompuy / Goris op een zucht van de tweede plaats. VR Racing wint twee RT’s

Dirk Van Rompuy & Chris Goris - Toyota HDJ80
Dirk Van Rompuy & Chris Goris - Toyota HDJ80
Vandaag werd de achtste etappe verreden en meteen ook de tweede van de eerste marathon etappe. Vier RT’s stonden op het programma en het feit dat Dirk Van Rompuy en Chris Goris besloten om een tandje bij te steken heeft hen geen windeieren opgeleverd. Ze sluipen richting de tweede plaats met een te verwaarlozen verschil van 28 punten. Erik Qvick staat nog steeds vierde in de tussenstand, maar moet deze delen met het Italiaans duo Paolo Bedeschi / Daniele Bottallo
Dirk Van Rompuy & Erik Qvick
Dirk Van Rompuy & Erik Qvick
Het Spaanse leidersduo Morera / Ruba pakten de dagwinst en lopen zodoende verder uit in de tussenstand. Vooral als je weet dat de tweede in de tussenstand, hun landgenoten Santaolalla / Sol I Juanola strafpunten kregen wegens overspeed. Meteen ook het sein voor Van Rompuy / Goris om dichter te sluipen tot een 28 punten van de tweede plaats. Ze wonnen trouwens de tweede RT van de dag. En ondanks winst in laatste RT zagen Erik Qvick en Jean-Marie Lurquin  de Italiaanse Toyota van Paolo Bedeschi / Daniele Bottallo op gelijke hoogte komen. Zij staan ex aequo vierde algemeen.

De derde en vierde etappe van de dag waren een ware materiaalslag met een rotsachtige ondergrond. Van Rompuy en Goris besloten het iets rustiger aan te doen na hun aanval eerder op de dag. Ze wilden hun derde plaats te consolideren en dat is ook gelukt.

Morero/Ruba - Toyota HDJ 80
Morero/Ruba - Toyota HDJ 80
Morgen is er na de eerste marathon etappe een welverdiende rustdag om dan dinsdag opnieuw de tweede helft van de Dakar Classic aan te vangen met een rit van Riyadh naar Haradh over een afstand van 634 km waarvan 233 tegen de chrono. Nadien volgen van woensdag tot en met vrijdag twee marathon etappes waarbij we nog van alles mogen verwachten. Twee nachten waarbij er geen assistentie aan de wagens mag werken en waarbij de deelnemers opnieuw hun tentje mogen ontvouwen.   

Foto's: Dakar Classic - VR Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op zondag 8 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons