van der Horst

Vanaf 2014 dubbele punten tijdens seizoensfinale

Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso - Ferrari
De Strategy Group van de Formule 1 werkte vandaag een drukke agenda af tijdens hun bijeenkomst in Parijs en kwam met enkele opvallende nieuwtjes naar buiten. In een poging om de spanning naar het einde van het seizoen toe nog wat op te drijven worden er tijdens elke seizoensfinale dubbele punten toegekend. Deze regel gaat al meteen in vanaf 2014, wat wil zeggen dat er eind november in Abu Dhabi hopelijk nog stevig voor de titel geknokt gaat worden.
Romain Grosjean - Lotus-Renault
Romain Grosjean - Lotus-Renault
Zoals we een tijdje geleden al meldden is ook de invoering van 'persoonlijke' startnummers een feit en mogen de piloten zelf kiezen welk nummer zij graag voor de rest van hun carrière op hun auto zien. Met uitsluiting van het nummer 1 weliswaar, dat gereserveerd blijft voor de regerende wereldkampioen.
Verder werd op grond van veiligheid beslist dat Pirelli een driedaagse test mag uitvoeren van 17 tot 19 december in Bahrain. Alle teams werden hiervoor gevraagd en Ferrari, Red Bull Racing, Mercedes, McLaren, Toro Rosso en Force India hebben hun deelname bevestigd.

Lewis Hamilton - Mercedes AMG
Lewis Hamilton - Mercedes AMG
Daarnaast werd ook gesproken over een globale kostenreductie die zal moeten ingaan vanaf januari 2015. Een speciale werkgroep gaat zich bezighouden met het uitwerken van de details daaromtrent en hoopt midden volgend seizoen al de nieuwe reglementen voor 2015 klaar te hebben. Als laatste item wordt er ook gewerkt aan een bestraffing van vijf seconden als (gedeeltelijke) vervanging van de grid penalty. Deze nieuwe regel moet nog in detail worden besproken en uitgewerkt in samenwerking met de teams maar men wil deze wel al komend seizoen laten ingaan.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op maandag 9 december 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons