van der Horst

Vandenbalck en Street-Art Racing-collega's in Aston Martin junior-programma

Jamie Jason Vandenbalck
Jamie Jason Vandenbalck
Jamie Jason Vandenbalck zal samen met zijn twee Franstalige teamgenoten bij Street-Art Racing opgenomen worden in de AMR Driver Academy, het opleidingsprogramma voor jonge piloten van Aston Martin Racing. Binnen dat programma wil het Britse merk jonge talenten kneden om hen zo te laten doorstoten tot volwaardig Aston Martin Racing Junior-rijder in 2020. De selectieproeven bestonden uit fysieke testen, naast proeven op de simulator en een presentatie aan de wedstrijdjury, bestaande uit AMR-teamchef Paul Howarth en AMR-fabrieksrijders Darren Turner, Jonny Adam en Maxime Martin.
"Niet alleen hebben ze het potentieel om goede rijders te worden, bovendien beschikken ze ook over het profiel om goede ambassadeurs van het merk te worden. Ze zullen dit jaar in ieder geval heel veel leren, en wij zullen klaarstaan om ze zo goed mogelijk te omkaderen", klinkt het bij het Belgische Street-Art Racing.

Jamie Jason Vandenbalck
Jamie Jason Vandenbalck
Jamie Jason Vandenbalck was vanzelfsprekend in zijn nopjes. “Toen ik tekende voor Street-Art Racing was één van mijn doelen te worden opgenomen in de AMR Driver Academy en ik ben heel blij dat dat nu ook het geval is. Nu is het aan mij te bewijzen dat ik het vertrouwen dat in mij wordt gesteld ook waard ben. Ik hoop zelfs dat ik ze kan overtuigen onze samenwerking in de toekomst verder te zetten! We hebben met het team het nodige testwerk achter de rug en ik trek vol vertrouwen naar de start van het seizoen. De Aston Martin Vantage GT4 is duidelijk een heel goede auto en Street-Art Racing is een professionele formatie. Iedereen weet wat hem te doen staat en ik kan haast niet wachten op de eerste race in Monza.”

Street-Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Street-Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Wie de opvolger wordt van Ross Gunn, de laatste laureaat van het AMR-opleidingsprogramma uit 2015, weten we normaal eind dit jaar. Naast opvolging op de piste, staan er ook een reeks proeven naast het asfaltlint gepland die onder meer de talenten op vlak van analyse en marketing peilen. De volledige lijst met AMR Driver Academy-deelnemers treft u hieronder aan en naast die keuze promoveerde Aston Martin ook Andrew Watson en Charlie Eastwood tot AMR Junior-rijders.
 

Aston Martin Racing Driver Academy rijders 2019

RijderTeamSeries
Patrick Kibble (GBR)TF SportBritish GT
Tom Canning (GBR)TF SportBritish GT
Ash Hand (GBR)TF SportBritish GT
Josh Price (GBR)TF SportBritish GT
Clement Seyler (LUX)StreetArtGT4 European Series
Julien Darras (FRA)StreetArtGT4 European Series
Jamie Vandenbalck (BEL)StreetArtGT4 European Series
Matthew Cowley (GBR)AcademyGT4 European Series
Alex Toth-Jones (GBR)AcademyBritish GT
Micah Stanley (MON)AcademyBritish GT
Ben Hurst (CAN)AcademyBritish GT
Tom Wood (GBR)AcademyGT4 European Series
Connor O’Brien (GBR)OptimumBritish GT
Jack Butel (GBR)OptimumBritish GT
Patrick Matthiesen (DEN)OptimumBritish GT
Ollie Wilkinson (GBR)OptimumBritish GT/ Int. Cont. GT
Matthew George (GBR)Generation AMRGT4 European Series
Akhil Rabindra (IND)PROsportGT4 European Series
Jeremie Lesoudier (FRA)PROsportGT4 European Series
Florian Thoma (ZWI)PROsportGT4 European Series
David Griessner (OOS)PROsportGT4 European Series
Jeremy Sarhy (FRA)PROsportGT4 European Series
Yves Volte (DUI)BSEMChina GT


Foto's: Niels Vaeck, Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op vrijdag 29 maart 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons