van der Horst

"Vandoorne heeft niet veel bijgeleerd"

Stoffel Vandoorne - DOCOMO Team Dandelion Racing
Stoffel Vandoorne - DOCOMO Team Dandelion Racing
Volgens Bruno Michel, de grote baas van de GP2 Series, heeft Stoffel Vandoorne weinig bijgeleerd in zijn jaartje Super Formula. Na zijn dominante GP2-titel in 2015 koos onze landgenoot voor een jaartje Japanse autosport alvorens de overstap te maken naar McLaren-Honda in de Formule 1. Vandoorne kende een zeer succesvol seizoen voor Docomo Team Dandelion Racing. Aangedreven door een ondermaatse Honda-motor was de Belg de enige die de Dallara's met Toyota-motoren kon volgen en hij werd knap vierde in de eindstand met twee zeges.
Pierre Gasly - Prema Racing
Pierre Gasly - Prema Racing
Nu de huidige GP2-kampioen, Pierre Gasly, exact dezelfde weg lijkt te volgen, na contacten tussen Red Bull en Nakajima Racing, uit Michel zijn mening. Ondanks de sterke reputatie van de Super Formula ziet Michel een deelname aan dit kampioenschap nutteloos voor niet-Japanse rijders die klaar zijn voor de F1. "Ik denk niet dat Stoffel veel heeft bijgeleerd in Japan" vertelde de Fransman aan motorsport.com. "Het is goed voor de jongens want met de rechtervoet heel het weekend in de lucht kijken naar de andere jongens in hun auto's moet erg frustrerend zijn. Zo'n programma is dus goed. Maar ze leren er niets mee. Stoffel was al klaar voor F1, dat weten we allemaal. Maar hij moest een jaar wachten."

GP2 Series op Spa
GP2 Series op Spa
De Fransman vervolgt in verband met het imago van de GP2, "Het is altijd beter dat onze kampioen in de F1 geraakt. Kijk naar wat er gebeurd is met Stoffel, kijk naar wat er gebeurd is met Jolyon [Palmer]. Het jaar na hun titel zijn ze niet in de F1 geraakt, maar uiteindelijk wel en dat is het belangrijkste voor mij. Pierre [Gasly] zal volgend jaar niet voor Toro Rosso uitkomen, maar ik weet zeker dat hij ooit in de F1 zal geraken. Hetzelfde geldt voor Antonio [Giovinazzi]. Het zou beter zijn als onze jongens automatisch naar de F1 zouden doorstromen, maar dat is niet altijd het geval. Het is ooit zo geweest, maar het is niet altijd zo."

Foto's: Super Formula, Racing International Photography & GP2 Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Formule 1 op woensdag 28 december 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons