van der Horst

Vandoorne: “Unieke kans om in Budapest punten te scoren.”

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De Grote Prijs van Hongarije zou voor McLaren-Honda een kans zijn om voor de tweede maal dit seizoen punten te scoren. Dat is de mening van Stoffel Vandoorne in zijn column bij Motorsport.com. Fernando Alonso's negende stek in Baku zijn voorlopig de enige punten die de Brits-Japanse alliantie heeft kunnen scoren dit jaar. Vorig weekend greep Stoffel nipt naast een puntenscorende positie met een elfde plaats tijdens de GP van Groot-Brittannië. De Rumbekenaar is ervan overtuigd dat de race op de Hungaroring vruchten zal afwerpen. “Budapest zou wederom een unieke kans zijn voor ons om punten te scoren”, aldus de West-Vlaming. “Je kan de lay-out vergelijken met die van Monaco, maar dan zonder de muren. Dus dat betekent veel bochten.”
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
“Je hebt ginds een goed chassis alsook voldoende downforce nodig, dus hopelijk zijn we iets meer competitief”, gaat Vandoorne verder in zijn column. “Om in de top 10 op de startgrid te geraken was misschien wel een verrassing in Silverstone. Maar nogmaals, dat wil zeggen dat ons chassis goed werkt in de snelle bochten. Om zo dicht bij Force India en Williams te geraken op zo'n circuit was heel positief. We gingen het weekend tegemoet met de gedachte dat Silverstone een krachtcircuit is en dat het ons pijn zou doen. Maar na het weekend waren we ontgoocheld dat we net geen punten konden pakken en dat zegt veel over de vooruitgang die McLaren-Honda geboekt heeft.”

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
“Ik heb een langdurige overeenkomst met McLaren en alles verloopt naar wens”, zei Vandoorne over zijn toekomst bij de Britse renstal. “Nu we de zomer in zijn gegaan is er blijkbaar meer en meer speculatie over aankomende wissels op de rijdersmarkt en dit door de jaarlijkse 'silly season'. Maar wat mij betreft zal dit niet over mij gaan. Ik wil bij McLaren blijven en ik werk hard samen met de ingenieurs en het team voor de toekomst. Om nu moeite te doen is belangrijk omdat ik echt wil dat we ons zo goed als mogelijk voorbereiden voor het moment dat we echt competitief zijn en mee de strijd kunnen aangaan met de top."

Foto's: Niels Vaeck & Georges De Coster
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons