van der Horst

Vandoorne wil ook volgend jaar voor McLaren rijden

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Ook volgend F1-seizoen wil Stoffel Vandoorne uitkomen voor het McLaren-F1 team. Het contract tussen de Britse renstal en onze landgenoot loopt eind dit seizoen af, en bij verscheidene - voornamelijk Britse - media gonst het nu van de geruchten dat hij eind dit jaar vervangen zal worden door jongeling Lando Norris. En dit komt allemaal nadat zij kritiek uitten op de prestaties van de West-Vlaming vergeleken met die van teamgenoot Fernando Alonso. Het zogenaamde 'silly season' is vroeg gestart dit jaar.
  • Footprints
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Tijdens de laatste vijf Grote Prijzen was de Spanjaard steeds sneller tijdens de kwalificatie dan Stoffel, en behaalde hij tevens ook een pak meer WK-punten. Doch is Vandoorne ervan overtuigd dat hij niet moet onderdoen. "Ik geloof niet dat er heel veel verschil zit tussen Fernando en mij", aldus de Rumbekenaar aan het Nederlandse F1Today. "Het verschil is extreem klein en als je de strijd aangaat met de beste coureurs ter wereld, dan geeft zelfs een goede dag niet de garantie dat je voor ze eindigt."

Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
"Fernando is één van de meest complete rijders op de grid als het aankomt op het maximale uit de wagen halen. Maar wij liggen niet zover uit elkaar als het soms lijkt", ging onze landgenoot verder. "Ik heb een goede verstandhouding met het team, zit op een heel belangrijke positie en denk dat het team voor de toekomst heel veel potentieel heeft. Ondanks het feit dat we nog niet aan de verwachtingen voldoen, is het zeker een groep van mensen die een snelle wagen kan ontwerpen."

Foto's:  Georges De Coster & Racing International Photography

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 15 mei 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons