van der Horst

Vanthoor: "Debuteren in Daytona bij Porsche is een droom die uitkomt"

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Eind deze maand zien we in het kader van de 55e uitgave van de 24 Hours of Daytona niet alleen het racedebuut van de nieuwe DPi's, maar ook van onder meer de nagelnieuwe Porsche 911 RSR GTE. Aan boord van één van de 510pk sterke bolides, met voor het eerst de motor in het midden, vinden we zoals geweten Laurens Vanthoor terug, sinds eind vorig jaar fabrieksrijder bij Porsche. Vanthoor deelt het kuipje van de #912 Porsche RSR met de Fransman Kévin Estre en de Oostenrijker Richard Lietz en blikt vooruit op de etmaalrace.
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
"Mijn eerste wedstrijd als een Porsche fabriekspiloot afwerken in Daytona is iets zeer speciaals voor mij. Het is een droom die werkelijkheid wordt. Ik wou echt races betwisten in de Verenigde Staten en Kévin naast me hebben als teamgenoot. Eigenlijk zijn al mijn wensen in vervulling gegaan. Het is nu aan mij om dat vertrouwen te bevestigen door in mijn eerste race in Daytona goed te presteren", aldus onze landgenoot.

Vanthoor/Estre/Lietz - Porsche 911 RSR GTE
Vanthoor/Estre/Lietz - Porsche 911 RSR GTE
De etmaalrace in Florida wordt verreden in het weekend van 28 en 29 januari. Naast Vanthoor, Estre en Lietz brengt Porsche nog een aantal andere fabriekspiloten in stelling (meer dan tien in totaal), waarbij de zusterwagen #911 wordt bemand door het Frans-Duitse trio Patrick Pilet, Dirk Werner en Frédéric Makowiecki. Daarnaast zijn er ook vijf klantenteams die de 911 GT3 R inzetten en waarvoor Porsche Jörg Bergmeister, Michael Christensen, Patrick Long, Sven Müller, Wolf Henzler en Youngster Matteo Cairoli afvaardigt.

Foto's: Porsche AG & D'IeterenDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 17 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons