van der Horst

Vanthoor en Vervisch in de 12 Uur van Bathurst, de R8 LMS GT4 nu al winnaar

Barthurst 12 Hour
Barthurst 12 Hour
Zoals eind december al werd aangekondigd, staan Dries Vanthoor en Fred Vervisch aan de start van de 12 Uur van Bathurst, in Australië, op 4 februari. Voor deze eerste manche van de Intercontinental GT Challenge bevinden de twee rijders van Audi Sport customer racing zich in twee verschillende teams. Dries komt terecht in een erg vertrouwde context, aangezien hij een van de Audi R8 LMS GT3 van Audi Sport Team WRT zal besturen. De Limburger van de Belgian Audi Club krijgt als teamgenoten de regerende Blancpain GT Series Sprint Cup-kampioenen, de Brit Stuart Leonard en onze noorderbuur Robin Frijns, die een week eerder de 24 Uur van Daytona zal betwist hebben bij de Prototypes.
  • VR Racing
Het Belgische team neemt voor het eerst deel aan deze race op het legendarische circuit van Mount Panorama, maar er is meer nodig om de troepen van Vincent Vosse angst in te boezemen… De ambitie luidt om Audi te helpen bij het behouden van de titel van de twee afgelopen seizoenen in de Intercontinental GT Challenge. Een tweede bolide wordt ingeschreven in Pro-Am voor de regerende titelhouders in de GTE Am-klasse van het WEC, Paul Dalla Lana, Pedro Lamy en Mathias Lauda, versterkt door thuisrijder Will Davison.

Fred Vervisch zal het circuit eveneens moeten ontdekken, maar kan daarbij rekenen op de ervaring van het Australische Jamec Pem Racing en zijn illustere teamgenoot Garth Tander. De 40-jarige Tander is een ster in eigen land na drie zeges in de beroemde Bathurst 1000, een van de hoogtepunten van het Supercar-kampioenschap, dat de Australiër in 2007 op zijn palmares schreef. Samen met Kelvin van der Linde, de derde rijder, vormen ze rijderscombinatie die voor de zege zal meedingen! Jamec Pem Racing zet trouwens ook een Duits trio in, met Christopher Haase, Christopher Mies en Markus Winkelhock.

Voor de afspraak in Australië wordt Audi Sport customer racing ook vertegenwoordigd in de 24 Uur van Daytona, met twee R8 LMS GT3 die mikken op een derde succes: een voor Magnus Racing (Andrew Davis/Andy Lally/John Potter/Markus Winkelhock), de auto die zegevierde in 2016, en de andere voor Montaplast by Land Motorsport (Kelvin van der Linde/Sheldon van der Linde/Christopher Mies/Jeffrey Schmidt).

In de marge van de 24 Uur vormt Daytona ook het decor voor een wedstrijd over vier uur van de Continental Tire SportsCar Challenge, een competitie die onder meer de TCR-bolides (waaronder zeven Audi RS 3 LMS) en GT4-wagens ontvangt, waaronder drie gloednieuwe Audi R8 LMS GT4. In die context toont de dubbelzege in GT4 tijdens de 24 Uur van Dubai, dankzij de wagens van Phoenix Racing (het viertal Philip Ellis/John-Louis Jasper/Joonas Lappalainen/Gosia Rdest won voor hun teamgenoten Adderly Fong/Charles Kwan/Marchy Lee/Darryl O’Young/Shaun Thong), aan dat ook de nieuwkomer uit de cataloog van Audi Sport customer racing over voldoende potentieel beschikt. Dat belooft!

Belgian Audi ClubSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Series op zaterdag 20 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12H.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons