van der Horst

Vanthoor vooraan in eerste vrije training, Denis Dupont op BMW 3Y Technology

#2 WRT Audi - Dries Vanthoor/Will Stevens
#2 WRT Audi - Dries Vanthoor/Will Stevens
Dries Vanthoor en teamgenoot Will Stevens (Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3) hebben het finaleweekend van de Blancpain GT Series Sprint Cup ingezet met de beste prestatie in de eerste oefensessie. Opvallend vooral was de naam van Denis Dupont op de BMW M6 GT3 van het Franse 3Y Technology. De RACB National Team-rijder klokte af op de dertiende plek.
  • Footprints
Twee weken voor de finale van het uithoudingskampioenschap in Barcelona, vinden de deelnemers aan de sprintvariant elkaar terug op de Nürburgring. Twee teams vatten de laatste twee confrontaties aan op gelijke hoogte: enerzijds de #1 WRT Audi van Christopher Mies en Alex Riberas en anderzijds de #88 AKKA ASP Mercedes van Raffaele Marciello en Michael Meadows. De Audi sloot de eerste vrije training af met een derde tijd, de Mercedes werd pas vijftiende.

3Y Technology - BMW M6 GT3
3Y Technology - BMW M6 GT3
Aan Belgische zijde was er verder ook een knappe zesde tijd voor de WRT Audi van Ricardo Feller en Adrien de Leener, terwijl nieuwkomer Denis Dupont het moest stellen met een dertiende plek. Onze jonge landgenoot vervangt Andrew Watson aan het stuur van de BMW M6 van 3Y Technology, een Frans team dat zijn debuutseizoen beleeft in het SRO-kampioenschap.

Later vandaag vindt er, vanaf 14.35u, nog een tweede vrije training plaats.

--- UITSLAG FREE PRACTICE 1 BLANCPAIN SPRINT CUP NÜRBURGRING (PDF) ---

Foto's: Arne Simons

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Sprint op vrijdag 14 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons