van der Horst

24H Spa: Vanthoor stuurt enige Audi naar Superpole

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #1
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #1
De tweede nachtkwalificatie bracht weinig verandering, de baan bleek duidelijk trager dan bij het vallen van de avond en bijna niemand kon zijn tijd dan ook verbeteren. Uitzondering was Laurens Vanthoor die de snelste tijd neerzette in 2:21.727 en zo de enige Audi naar de Superpole reed. De Ferrari #70 die de algemene snelste tijd klokte ging in deze laatste sessie van de baan alsook de Frey Racing Aston Martin.
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Al van bij de start van de laatste kwalificatiesessie verbeterde Tandy zijn vorige tijd met de Porsche #911, echter zonder de snelste tijd van de SMP Ferrari #70 te benaderen. Wie dacht dat de tijden naar beneden zouden gaan kwam bedrogen uit want geen andere wagen kon zich naar de superpole rijden, in tegendeel de tijden lagen een stuk hoger dan bij de eerste kwalificatie. Het was wachten tot de laatste vijf minuten toen een ontketende Vanthoor de Audi #1 bovenaan de tabellen zette met een ronde in 2:21.727, net snel genoeg om de Rowe Racing Mercedes #127 uit de top 20 te duwen. Tandy behield de tweede tijd van de sessie voor Nissan #35, de ProSpeed Porsche #75 en de Marc VDS BMW #14.

Emil Frey Racing - Aston Martin Vantage GT3
Emil Frey Racing - Aston Martin Vantage GT3
Opnieuw moest de sessie onderbroken worden met  code rood nadat de blauwe Aston Martin #80 hard in de banden vloog in de Raidillon. Ook de Ferrari #70 maakte kennis met de vangrails, maar kon op eigen kracht de pits terug bereiken na een probleem met de remmen.

Top 20 Superpole
Top 20 Superpole


Foto: Vincent Wouters & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op donderdag 25 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons