van der Horst

VAS: Cherain leidt halfweg in Monteberg Rally

Davy Vanneste - Citroën C3
Davy Vanneste - Citroën C3
Na vier proeven in de Monteberg Rally leidt Cédric Cherain na een bewogen ochtend. Hij heeft al een stevige voorsprong van ruim een halve minuut op Vincent Verschueren die in de achtertuin van zijn team Godrive rijdt.
  • St. Paul
Voor schaduwfavoriet Sébastien Bédoret (Skoda) kon de wedstrijd niet slechter beginnen. De jonge pupil van Freddy Loix raakte een haarspeldbocht niet om, weigerde de wagen in achteruit te steken en reed dan maar (domweg) de gracht in. Einde verhaal meteen want de Skoda lag te diep. Het was Davy Vanneste (Citroën) die na de eerste lus aan de leiding stond, voor Cédric Cherain (Skoda) en Vincent Verschueren (VW).

De tweede lus begon slecht voor de leider. West-Vlaming Vanneste gleed op zijn beurt naast de weg en stak vast in een veld. Cédric Cherain nam gezwind over en zette Verschueren, die ook een pak tijd verloor op de vierde proef, meteen op een halve minuut. Gilles Pyck (Fiesta) maakt een schitterend R5-debuut en palmt een virtuele derde plaats in. Melissa Debackere (Skoda) volgt op een zuchtje.

Andy Lefevere (Porsche) sluit de top zes met zijn Porsche, nochtans op een moeilijk en glad parcours nabij epicentrum Poperinge. Net voor hem staat Stefaan Stouf (Ford Sierra), die leider is bij de historics.

Na de lunch volgen nog vier proeven.

Foto: SuperStage



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in VAS Rally op zondag 30 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monteberg Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons