van der Horst

Voorbeschouwing Slalom Zonhoven

VAS Logo
VAS Logo
Het begin van het slalomseizoen voert de deelnemers helemaal doorheen Vlaanderen. Van Arendonk in Antwerpen tot Kuurne in West-Vlaanderen en dan nu op zondag 5 mei naar Zonhoven in Limburg. Deze wedstrijd komt eveneens in aanmerking voor de L-Challenge.
  • Oeste Kart
Wordt het de derde opeenvolgende zege voor Dominique Van Kerckhove en de VW Polo? Al 34 namen staan er op de voorlopige inschrijvingslijst en daaronder het gros van de troepen die ook al in Arendonk en in Kuurne aan de start stonden. Moest Dominique een slechte dag kennen dan zien we waarschijnlijk een heel open slalom en dan verwachten we een gevecht tussen Dirk Smets met de Mini Alora, Jelrik Suffeleers en de Suzuki Capuccino en Jos Bronckart op de Renault Clio, om maar enkele kanshebbers te noemen. Daar kunnen we ook nog Bernard Wilmet bijvoegen met de Peugeot 104. De vraag blijft dus wie Dominique van de zege zal kunnen houden...

Uiteraard kan er ook spanning worden gezocht binnen de klasses.

Aan het parcours is er niets gewijzigd. Dat ligt nog steeds over 1200 meter op het Industrieterrein De Waerde met het wedstrijdcentrum bij Carrosserie Vannijlen, in de Senator A.Jeurissenlaan 1037 te Zonhoven. Er zullen drie of vier reeksen worden gereden en 30 minuten na de afloop van de laatste reeks zal de uitslag vaststaan. Het parcours is eenvoudig te bereiken langs de E314, waar men vanaf uitrit 29 de richting “Hasselt” kiest. Daarna de pijlen “SLALOM” volgen.

Perbsericht VASSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 30 april 2019.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons