van der Horst

Vaste co-rijder Hayden Paddon stopt meteen

John Kennard
John Kennard
John Kennard heeft er zijn laatste rally aan de zijde Hayden Paddon in de Hyundai i20 WRC opzitten. De Nieuw-Zeelander kampte al langer met gezondheidsproblemen en met het ruwe onverhard van Sardinië in zicht verkiest de Kiwi om zijn zitje vervroegd door te geven aan Seb Marshall.
  • STX Motorhomes
Kennard zou eigenlijk pas stoppen na de Rally van Finland, begin augustus, omwille van problemen aan de heup, maar hij maakt een vervroegd einde aan zijn WRC-carrière. Hij verkiest om nu de helm aan de haak te hangen, eerder dan de komende rally's nog een paar keer te wisselen met Seb Marshall. Marshall zat al eens in de rechterkuip in Portugal.

"Het is geen gemakkelijke keuze", aldus Paddon. "Maar we voelen allemaal aan dat dit het beste is voor de toekomst. Het zal misschien niet meer in de wagen zijn, maar John zal een belangrijke rol blijven spelen in het team." Kennard zal trouwens nog een thuisrally rijden met Paddon, in de speciale Hyundai i20 AP4+.

Paddon en Kennard vormden al sinds 2006 een duo. Nooit week de wijnbouwer van zijn zijde. Vanaf Sardinië gaat Paddon dus verder met Seb Marshall, die via Kevin Abbring bij Hyundai geloodst werd.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 29 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons