van der Horst

Vautier houdt eer Cadillac hoog in kwalificatie Sebring

Spirit of Daytona Racing - Cadillac DPi-V.R
Spirit of Daytona Racing - Cadillac DPi-V.R
Cadillac blijft in 2018 ongeslagen in de kwalificatiesessies van het WeatherTech Sportscar Championship. Na Renger van der Zande in Daytona, was het de beurt aan de Fransman Tristan Vautier om de snelste ronde uit zijn DPi-V.R te persen. De gewezen Indycar-rijder werd vooral belaagd door de concurrerende merken. Onze landgenoot Laurens Vanthoor (Porsche) kwam ondanks een snelste sectortijd niet verder dan de zesde plek in GTLM.
Dat Cadillac bij de Prototypes op pure snelheid niet torenhoog boven de concurrentie uitsteekt, zoals begin vorig seizoen, was al langer geweten. Toch hield Spirit of Daytona-rijder Tristan Vautier na een kwartier kwalificeren anderhalve tiende van een seconde over op Olivier Pla (ESM Nissan) en drie tiende op Acura-rijder Ricky Taylor, die bij zijn eerste poging meteen van de baan schoof.

Vautier was erg uitgelaten door zijn prestatie en loofde de strategie van het team: "Iedereen werd verrast door de snelle bandenslijtage door de plotse hitte, een ongewoon fenomeen bij de Continental-banden. We hebben een lastig weekend achter de rug, maar door de gebrekkige voorbereiding hebben we niet de fout gemaakt om te veel na te denken over bepaalde zaken. Dat is misschien wel de sleutel achter deze pole positie."

Serra doet het opnieuw, bijna tweemaal Ferrari in GT

Laurens Vanthoor - Porsche 911 RSR
Laurens Vanthoor - Porsche 911 RSR
Laurens Vanthoor werd net als in Daytona aangesteld om de tweede officiële Porsche (#912) te kwalificeren. De Limburger trok plots de aandacht dankzij een snelste tijd in de eerste sector, maar moest door de minieme verschillen in GTLM toch genoegen nemen met de zesde plek. Deden beter dan onze landgenoot: Ford-rijders Joey Hand en Richard Westbrook, Jesse Krohn (BMW), James Calado (Ferrari) en polesitter Connor De Phillippi, die BMW eindelijk weer een reden geeft om te glimlachen.

Ferrari-rijder Calado strandde op een zucht van de pole positie, terwijl merkgenoot Daniel Serra (Spirit of Race) realiseerde wat de Brit niet kon, bovendien met bravoure. De Braziliaan hield maar liefst een halve seconde over op de concurrentie in GTD, aangevoerd door de Audi van onder meer Alessio Picariello. Voor Serra is het de tweede pole in stijl, na een eveneens dominante prestatie in Daytona.

--- Uitslag kwalificaties 12H Sebrint 2018 (pdf) ---

Foto's: IMSA - Jake Galstad - LAT Images   Porsche Motorsport  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons