van der Horst

VCO Cup of Nations: België stoot door naar halve finales

Team Belgium - Dallara IR18
Team Belgium - Dallara IR18
Gisterenavond ging de eerste editie van de VCO Cup of Nations van start. Een tweedaags evenement op iRacing waarbij zestien landen het tegen elkaar opnemen. Ook België is van de partij, waarbij het beroep doet op Fabrice Cornelis, Tim Claessens, Simon Halkin en Nicolas Pigneur. Onze landgenoten slaagden er in om door te stoten uit de groepsfase, al moesten zij daarvoor een extra wedstrijd afwerken.
Team Belgium - Nissan GTP ZX-T
Team Belgium - Nissan GTP ZX-T
De eerste dag bestond uit een groepsfase met drie compleet verschillende wedstrijden. Hoewel iedereen tegelijk reed, werden de landen verdeeld in groepen van vier. De Belgen moest in hun groep de duimen leggen tegen Frankrijk en Chili, maar kon toch Finland achter zich houden. Hierdoor moest België richting de play-offs, waar de top twee zich nog kon plaatsen voor de halve finales.

In die play-offs ging de raceoverwinning overigens na Claessens, die zich alsnog naar voren kon opwerken nadat hij in de openingsfase geraakt werd en zich vanuit de achterste linies moest opwerken. Gezien onze overige drie landgenoten ook een goede eindpositie noteerden, wonnen zij de playoffs voor de Amerikaanse equipe. Nu mogen onze landgenoten zich opmaken voor een rechtstreeks duel tegen topfavoriet Duitsland. Als België wint, stoten zij door naar de finale, zo niet krijgen ze een herkansing.

Foto's: Fabrice CornelisSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zondag 26 juli 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons