van der Horst

Vector Sport gaat niet in zee met Isotta Fraschini

Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Vector Sport is het team dat in 2024 de Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione zou inzetten in het FIA WEC. Het Britse team liet echter weten dat de Italiaanse constructeur zijn verplichtingen niet heeft nageleefd en dat het alzo per direct een einde maakt aan de samenwerking. Zo dicht bij de start van het nieuwe seizoen is het voor Vector Sport onmogelijk om tot een overeenkomst te komen met een andere constructeur en het team ziet dus af van een deelname aan het FIA WEC in 2024.
Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Isotta Fraschini kondigde eerder dit jaar al aan dat het zo snel mogelijk het hypercar peloton in het FIA WEC wil vervoegen. De Italiaanse constructeur bouwde een eigen hypercar maar voor het inzetten van de wagen ging men een akkoord aan met Vector Sport, het Britse team dat dan al enige tijd actief was in de LMP2 klasse. De FIA weigerde echter dat de Tipo 6 LMH Competizione dit jaar al zou aan de start komen in het World Endurance Championship en Isotta Fraschini verzette zijn ambities naar 2024. Het hele programma liep enige vertraging op en volgde het nieuws van de breuk tussen Isotta Fraschini en Vector Sport.
 
Vector Sport - Oreca 07 LMP2
Vector Sport - Oreca 07 LMP2
Vector Sport zal dus afwezig zijn in het FIA WEC in 2024, maar hoopt in 2025 terug aan de start te komen met een andere constructeur. In afwachting concentreert Vector Sport zich op een deelname met hun LMP2 bolide aan de European Le Mans Series. Isotta Fraschini van zijn kant hoopt het hypercar project verder te zetten met een andere partner.

Foto's: Isotta Fraschini & Niels Vaeck

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op maandag 27 november 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons